Плувната федерация: В Австрия доказаха, че сме чисти за допинга

09.04.2021 21:01 24 часа онлайн
Кристиян Минковски и Георги Аврамчев

Плувната ни федерация няма вина за допинг скандала с националите Светлозар Николов, Здравко Баблаков и Благой Панайотов. Това обяви председателят на централата Георги Аврамчев. Въпросните 3-ма състезатели дадоха положителна проба за станозолол.

“Няма наличие на забранени вещества в добавките, давани на националите. Това показа изследването, направено в Австрия. Допинг пробите на всички състезатели от националните отбори са с отрицателен резултат.

Българската федерация по плувни спортове изчисти името си и ние вече не сме страна в този конфликт. Това не означава, че няма да окажем пълно съдействие на тримата уличени в употреба на допинг.

Никога не са давани забранени средства на нашите състезатели. Нашето вътрешно разследване не показа как са попаднали забранените вещества в пробите на тримата състезатели”, заяви Аврамчев на пресконференция.

“И Майкъл Фелпс сме виждали да взима добавките си в чашки. Никой никога не е каран насила да приема каквото и да било в националния ни отбор.

Тримата състезатели с положителни проби са наели адвокати и ще доказват своята невинност”, допълни председателят. За разлика от федерацията на тях ще им е изключително трудно да докажат, че не са вземали нищо.

Третият вариант е случайно нещо да е попаднало в организма им. Например посредством препарат, за чието пълно съдържание не са били наясно.

“На националите категорично не е давано нищо, което съдържа забранени вещества”, гарантира генералният мениджър на националния отбор Кристиян Минковски.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>