Мик Джагър кара пандемията сред тоскански шедьоври и сицилиански кактуси

14.03.2021 22:40 Виолина Христова, Рим
Мик Джагър прекара Коледа в имение до Сиракуза. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
Четиригодишният син Девро на Мик и балерината Мелани също са с него в Италия.
Мик репетира сам.
Фреските на Мазачо в капела Бранкачи във Флоренция, на които се възхити музикантът
Бруколи в Сицилия, също сред маршрутите на Мик
Автографът на Мик Джагър за сицилианската таверна “Ла Чалома”
Таверната “Ла Чалома” в Мардзамеми до Сиракуза
Четиригодишният син Девро на Мик Джагър
Мелани Хамрик в сицилианска обстановка

Рокаджията обикаля от месеци Италия със семейството си

Ако вече мечтаете за маршрутите си след пандемията и сред тях е Италия, то достатъчно е да видите къде точно прекарва времето си Мик Джагър. 77-годишният фронтмен на “Ролинг Стоунс” е влюбен не само в 33-годишната американска балерина Мелани Хамрик, от която има четиригодишен син, а и в Италия.

Страстта по красотите на Ботуша не е новост за феновете на рокаджията, тъй като знаят, че той я посещава често. От месеци обаче Мик не спира да кръстосва красиви и по-малко познати за масовия турист кътчета на Тоскана и Сицилия, като

се вдъхновява

за нов албум

Всяко от тези места е достойно за бъдещо пътешествие мечта след края на пандемията.

От юли досега будни италианци пускат непрекъснато снимки в социалните мрежи на царя на рока, когото засичат като турист ту из музеи, ту из ресторанти. Никой не знае откога музикантът е в Италия, но за всички е видно, че той е влюбен в нея. От лятото прекарва повече време на Апенините, отколкото другаде. 

Тези дни Мик Джагър беше забелязан в Агридженто, докато отиваше да разгледа местната катедрала. От месеци звездата се радва на Сицилия с годеницата и с най-малкото от децата си. Това обаче е само последният щрих от италианското му приключение, което започна преди повече от половин година. Още през юли 2020 г. Мик

беше забелязан

в Тоскана, и то по

“български” земи

– между Кастането Кардучи и Болгери, което носи името си заради заселилите се едно време там предци на българите. Тази зона днес е известна като мястото, от което произлиза едно от най-скъпите италиански вина - “Сасикая Болгери”. На 26 юли, когато навърши 77 г., рокаджията е вдигнал наздравици именно в тази част на Тоскана в провинция Ливорно, където се прегръщат море, лозя, кипариси и история. Запознати твърдят, че той е близък приятел на знатната фамилия Дела Герардеска и пребивавал в тяхна къща в имението “Орнелая”. То дава началото на друго прочуто тосканско вино.

Мик е здраво свързан с Тоскана заради любовта си към нейните пейзажи, които му осигуряват тишина и красота, необходими му, за да се вдъхновява за новия си албум.

Висококачествена кухня и култура присъстват винаги в маршрутите на музиканта. През септември той стана

неволен герой в

случка с охраната на

катедралата на Сиена

На 2 септември царят на рока решил да посети прелестната Дуомо ди Сиена, криейки се не само зад задължителната маска, а и под нахлупен над носа каскет. В компанията на приятелска двойка, бодигардове и екскурзовод Мик влязъл в катедралата. При вида на нахлупената шапка охранителят помолил “туриста” да я свали, защото влиза в храм. Чак тогава видял, че пред него е самият Мик Джагър.

Освен на средновековния чар на Сиена той отиде да се наслади и на ренесансовата прелест на Флоренция. Според местната преса там Мик се възхитил от фреските на Мазачо в Капела Бранкачи – малка капела, намираща се в очарователната църква “Санта Мария дел Кармине”, която през 1771 г. е напълно разрушена в опустошителен пожар. Като по чудо обаче остават почти незасегнати Капела Бранкачи и Капела Корсини. 

Мик се възхитил и от друг флорентински шедьовър – красивите фрески в Капела дей Маджи на Беноцо Годзоли – тя се намира в ренесансовия Палацо Медичи Рикарди. Кметът на Флоренция Дарио Нардела не пропусна случая да се срещне с именития гост на града по време на тосканския му престой.

Запознати разказват, че след октомври Мик отпрашил в посока Сицилия. Първоначално музикантът отседнал в луксозен курорт до град Ното, известен като столица на барока. От 2002 г. центърът на града е под закрилата на ЮНЕСКО. Наблюдателни сицилианци срещат звездата през октомври в ресторант в Бруколи, рибарско селце до град Сиракуза. 

Воден от страстта си по сицилианската кухня, на 5 ноември Мик отива да опита местни ястия в таверната “Ла Чалома” в Мардзамеми, до Сиракуза. Собствениците публикуват в профила си в инстаграм менюто на ресторанта с автограф от Мик. Той се оказва последният им клиент преди затварянето заради влизането в сила на противоепидемичните мерки за Сицилия.

“Последният гост,

преди да затворим.

Тук, в Мардзамеми.

Благодарим, Мик Джагър

Пак ще бъдем рок”. Този път видният гост бил в компанията на любимата си Мелани Хамрик и сина им, както и на бодигардовете си.  Сред опитаните ястия били тальолини с червени скариди. За мнозина името на Мардзамеми не говори нищо – подобно на Бруколи това е чаровно рибарско градче близо до община Пакино. Селището е дало наименованието на прочутите доматчета пакино, които по-късно “опитомяват” в чужбина като чери домати.

Заедно със семейството си Мик прекара коледните празници във Вилазмундо, което пък е част от Мелили, до Сиракуза. Там рокерът беше гост в имението “Маркези ди Сан Джулиано”. Merry Christmas and happy holidays everyone, написа тогава в профила си в инстаграм музикантът, усмихнат и облечен в зелен коледен пуловер. Мнозина от феновете му помислиха, че той е в Аризона, заради кактусите около него. Никой не предположи, че те са част от сицилианските пейзажи, на които той се наслаждава всекидневно. Избраното от музиканта

имение със 70

хектара портокалови

горички между

Сиракуза и Катания

е като оазис на спокойствието, добрата храна и красотата. То е собственост на знатна фамилия с осемвековна история и в него има тропическа градина, вдъхновена от Бразилия.

Последният маршрут на Мик, засечен от сицилиански фенове, е посещението му в катедралата на Агридженто. Облеченият с риза на цветчета музикант носи на главата си каскет с надпис “Остров Елба”, което кара да мислим, че е посетил вероятно през лятото и тосканския остров. 

Преди да влезе в катедралата, фронтменът минал и по задължителните туристически маршрути в Агридженто. Там се намира великолепната Долина на храмовете, включваща останките на 7 древногръцки дорийски храма. След това Мик обядва в ресторант на брега на морето и се разходи по крайбрежието.

Мнозина са в очакване на следващото сицилианско кътче, което ще посети музикантът, за да го впишат в бъдещото си пътешествие по стъпките на Мик Джагър. Навсякъде с него в Италия е

годеницата му –

класическата

балерина Мелани

Хамрик, майка на

осмото му дете

Девро. За да засвидетелства любовта си към нея, Мик ѝ подари за Коледа прелестна вила до Тампа, Флорида. Дали двойката ще се премести да живее един ден там, или в Тоскана, е въпрос на бъдещето. Според някои медии през миналата година Мелани е оставила Американския балетен театър, за да бъде близо до Мик и далече от Ню Йорк и Лондон. Двамата не публикуват в инстаграм никога снимки, на които са заедно.

Първоначално Мелани беше приета с известна враждебност от феновете на Мик. Тя влезе в живота на музиканта преди шест години, когато той беше все още в траур заради смъртта на дългогодишната си годеница Лорън Скот, с която беше от 2001 г. Красивата модна дизайнерка се самоуби в апартамента си в Манхатън през 2014 г. и се предполага, че е заради дългове за милиони.

Малко по-късно фронтменът беше забелязан в компанията на новата си изгора Мелани. Мнозина от приятелите му не залагаха на дълга любов между тях. Балерината обаче беше близо до Мик и когато той се оперира от сърце през 2019 г., а после прекараха заедно и локдауна в Лондон.

Рокмузикантът има още 7 деца на възраст между 50 и 21 г. от четири различни жени.

 

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>