Рачков със сценична треска преди шоуто си по Нова тв

08.03.2021 22:57 Паола Хюсеин
Димитър Рачков открива шоуто си. КАДРИ: НОВА ТВ
Четиримата големи - Любо Нейков, Димитър Рачков, Краси Радков и Мариус Куркински (от ляво на дясно), в шоуто
Рачков като гимнастичка с обръч в ръка. Успя да го върти и около кръста си.

2,54 млн. зрители видяха първото самостоятелно тв предаване на талантливия комик

Маги Халваджиян уговаря Слави Трифонов и Евтим Милошев да пуснат за участие Краси Радков и Любо Нейков

Проф. д-р Тодор Кантарджиев уж в публиката, но също играе

Само за минута Димитър Рачков и Любо Нейков се прибраха зад кулисите на шоуто в неделя вечерта и излязоха оттам без костюмите си, а с трико и обръч в ръка - досущ като националните гимнастички. И в тон с трите момичета, дирижирани в ефира на живо от Илиана Раева, изиграха най-смешното съчетание в живота си.

Това е само кратък момент от “Забраненото шоу на Рачков”, чийто дългоочакван старт бе на 7 март по Нова тв. Както и необясним феномен относно скоростта на преобличането.

“Напълно възможно е, тъй като

отдолу под

костюма всичко

им е готово

Така беше и балетът на Азис - пера, рокли, който трябваше да се премени за минута. Ако знаеш какво напрежение беше зад кулисите, Кремена (Халваджиян - б.а.) буквално ги обличаше”, разказа продуцентът на новото шоу Магърдич Халваджиян, който го прави заедно с брат си Джуди и компанията им “Глобал фреймс”. Тя произвежда и “Господари на ефира”.

Едногодишното чакане Рачков да се върне на малкия екран очевидно си струваше. Два часа и половина голям смях привлякоха 2,54 млн. зрители пред телевизорите по данни на пийпълметричната агенция ГАРБ. Любо Нейков, Краси Радков, Мариус Куркински, Росица Кирилова, Криско бяха част от гостите, които допринесоха премиерата на шоуто да е лидер по гледаемост сред зрителите в активна възраст (18-49 г.) с 38,2% дял от аудиторията. Това е с 25% повече от резултата на Би Ти Ви, втората телевизия в класацията.

Същевременно Нова тв отчита 40 000 гледания в онлайн платформите си и над 40 000 последователи на шоуто в страниците му във фейсбук и инстаграм.

Въпреки големия успех и въпреки дългогодишния си опит Рачков е със сценична треска преди старта на шоуто. Тя е особено видима за продуцента му Магърдич Халваджиян. “Само си спомни как изглеждаше “Като две капки вода” на старта си преди 9 години и как после “избухна”, тръгна нагоре”, му казал Халваджиян, за да го успокои. Иначе е наясно, че Рачков е

напрегнат,

тъй като това е

голяма промяна

за него - собствено тв шоу за първи път, и са му нужни подкрепа и сигурност.

“Сега предстои още повече работа”, каза актьорът пред “24 часа” ден след премиерата. А тя събра най-големите звезди на комедията и българския театър на едно място.

- Знаеш ли какво казал Слави на “Ку-ку бенд”, когато ги завел да берат малини?

- Какво?

- Годжи бери. Оттогава тези плодове се казват така.

- А знаеш ли какво ми каза Маги (Халваджиян - б.р.), когато поисках платен отпуск?

- Какво?

- Плати си и излизай.

Размяната на вицове е между Краси Радков (с вица за Слави) и Димитър Рачков (със смешката за Халваджиян) на живо в премиерния епизод на шоуто.

За неговия старт телевизията и продуцентите му подгряваха от 2 седмици със забавни автореклами, а то за първи път събра на една сцена “Четиримата големи”, както сами се нарекоха - Димитър Рачков, Краси Радков, Мариус Куркински и Любо Нейков.

Облечени в черни костюми и бели шалове в стил “Кръстникът”, започнаха диалог:

“Толкова съм известен, че ми подариха карта за цялата градска мрежа”, каза Куркински.

“Ако знаете колко съм известен, като ходя по кръчмите, ям и пия без пари”, допълни Радков.

“Аз и в супермаркета не плащам. Те ми плащат”, продължи Любо Нейков.

“Мен катаджиите, като ме спрат, искат да си направим селфи с камерата за скорост”, обясни Рачков.

Краси Радков обяви, че жените кръщават на негово име децата си. Любо Нейков каза, че с неговото име жените наричат мъжете си нощем.

- Мариус, а ти какво ще кажеш за жените? - попита Рачков.

- С жените аз съм пас - отговори Куркински.

“Евала на телевизиите, че позволиха това шоу да се случи и да се съберем на една сцена”, каза още Рачков. И допълни:

“Ако някой успее

да събере такива

личности на една

сцена, да дойде

да ми се обади”

Всъщност българските телевизии са доста ревниви към лицата си и рядко се съгласяват те да се явяват в чуждия ефир.

“Със Слави за Краси Радков говорих аз, за Любо Нейков говорихме с Евтим Милошев, който от своя страна попита и Би Ти Ви. Но телевизиите знаят, че те са само гости, и се съгласиха. Толкова позитивна енергия получихме от всички, защото

Рачков наистина

е всенароден

любимец”,

каза Халваджиян пред “24 часа”.

Поредната изненада в шоуто бе Азис, който се разплака, след като по време на неговото изпълнение на сцената излезе майка му. С помощта на екипа тя се прибира от чужбина за рождения ден на сина си - 7 март.

Докато Азис пееше “Какво по щастие голямо да съм до тебе, мамо” (песента “Най-добрата дума” на Росица Кирилова), Рачков го накара да погледне вдясно и да прочете думите от аутокюто на екрана. Там Азис видя, че на сцената излиза майка му Гергина, дошла си специално от чужбина за рождения ден на сина си.

В този момент в студиото наистина влезе майката на певеца, облечена в стилен костюм в кралско синьо и с дълга руса коса. Азис, също в синя риза, скъсани дънки и с черна къдрава коса, прегърна майка си и в очите му се появиха сълзи.

“Аз не го исках, исках да го абортирам. Вероятно, защото бях много млада, на 21 години”, каза тя пред Рачков.

В “Забраненото шоу” се включиха още Росица Кирилова с Криско, Илиана Раева с три от националните гимнастички, Кубрат Пулев и Рафи, който бе певецът в оркестъра на шоуто.

Без да са на сцената, а в публиката, своя роля в шоуто сякаш имаха и проф. д-р Тодор Кантарджиев, както и състудентките на Рачков - актрисите Искра Ангелова и Лара Златарева, много известна и като Кака Лара. Чувството за хумор на артистичния професор бе проверено от Краси Радков, който веднага влезе в неговия образ. Камерата следеше ту актьора, ту доктора и Кантарджиев с нищо не му отстъпваше. Той се включваше с жестове, мимики и усмивки под мустак при всяко действие на сцената.

“Изключително премислен сценарий, талантливо изпълнение и голям смях”, “Какъв старт само! Нито Слави в тв 7/8, нито Цитиридката направиха силни първи издания на своите предавания. Рачков е като от друга галактика” - това са част от хвалбите в социалните мрежи за “Забраненото шоу”.

“Много бачкане е, но още по-хубаво е, че се хареса. За разлика от толкова други ситуации, сега в мрежата почти няма хейт. Всички харесват Рачков”, каза Халваджиян.

Всъщност неговото шоу

трябваше да

стартира

по Нова тв

през септември

миналата година. Причина за отлагането му става пандемията от коронавируса. За да влезе в есенната програма, подготовката за предаването е трябвало да започне през юни, юли, когато всичко е прекалено несигурно и неясно. Затова екипът решава да остави шоуто за пролетта. Същевременно преценяват, че Герасим Георгиев-Геро ще води и “Капките”, за да може Рачков да си почине и да се подготви добре.

Първото издание на “Забраненото шоу на Рачков” продължи с половин час повече, отколкото бе по програма. То ще се излъчва всяка неделя от 20 до 22 ч и всъщност пак не е сигурно, че всяка следваща неделя няма да е по-дълго от предвиденото.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>