Радомир Чолаков: Този отбор на ГЕРБ може да направи Пловдив най-добрия град

08.03.2021 12:20 Радко Паунов
Радомир Чолаков Снимки: Евгени Цветков
Листата на ГЕРБ за Пловдив беше представена в галерия "Капана".
Кметът Здравко Димитров заръча на кандидатите да не забравят, че са от Пловдив.
Вежди Рашидов
Вторият в листата Иван Тотев даде заявка да запазят 5 депутатски места от Пловдив, а защо не и повече.
Радомир Чолаков е 4-ти в листата на ГЕРБ за Пловдив-град.
Менда Стоянова предаде поздрави от името на Изпълнителната комисия.

Иска се още съвсем мъничко, за да разберем, че България е прекрасна за живот, а Пловдив да стане най-добрият град. С този отбор можем да го направим.

Това заяви Радомир Чолаков, 4-ти в листата на ГЕРБ за Пловдив-град. Тя беше представена в новата галерия "Капана". Кандидатите за народни представители застанаха сред картините, а местният лидер на партията Иван Тотев ги представи един по един.

Най-напред благодари на досегашните парламентаристи Менда Стоянова, Атанас Ташков и Димитър Лазаров.  И припомни, че от 2009 г. досега ГЕРБ винаги е печелила в Пловдив. И даде заявка на 4 април да запазят досегашния резултат от 5-има депутати, а защо не и повече.

"Гордост за нас е, че водачът Бойко Борисов традиционно е начело на листата. Той е тясно свързан с Пловдив. Безброй са направените обекти в града, финансирани от държавата", посочи Тотев. За себе си под №2 в листата каза, че два пъти е бил кмет на Пловдив, веднъж районен кмет и областен управител.

"Вежди Рашидов е силно свързан с нашия град, не само е творил в него, но е допринесъл и за духа на Пловдив", отбеляза Тотев за бившия министър на културата.

Кореняк пловдивчанин, който дава добавена стойност в листата е Радомир Чолаков. Според градският лидер на ГЕРБ юристът от гражданската квота ще е много полезен в следващия парламент. За петия поред - Спас Гърневски, каза, че огромният му политически опит също е ценен. Настоящият шеф на общинския съвет Александър Държиков е от първия ден в ГЕРБ. Бил е общински съветник, два пъти зам.-кмет и сега председател.

След като стигна до 22-рия, Тотев заяви, че през кампанията ще разкажат и покажат на пловдивчани какво са направили за града.

"Благодаря на всички, които останаха верни. За пореден път ще покажем кой е лидерът в политиката", обърна се към присъстващите Менда Стоянова.

Вежди Рашидов отново припомни, че е служил в Строителни войски в Пловдив. "Младостта ми се оформи тук. И първата ми любов беше в Пловдив. Бях приятел с Димитър Киров и Слона. Три пъти вече съм кандидат за народен представител от Пловдив", посочи Рашидов. 

Каза, че е на 70 г.  и бил напът да избере свободата, но в последният момент Пловдив надделял.

Радомир Чолаков пък разказа как дъщеря му Неда завършила през 2009 г. Английската гимназия и със със свити сърца я изпратили да учи в Германия. Притеснявали се, че може да не се върне. Но през 2016 г. тя избрала да си дойде. "Ожени се, имам внучка на три месеца. Една майка винаги избира най-доброто за детето си", посочи Чолаков.

Кметът Здравко Димитров заръча на кандидат-депутатиите за не забравят, че са от Пловдив и в края на мандата да са усмихнати като Менда Стоянова.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>