Ако използвате емотикони онлайн, показвате честност

07.03.2021 03:00

5 начина как да разгадаете що за човек е събеседникът ви в мрежата

На всеки се е случвало да получи съобщение, докато чати, което съдържа само думата “Добре”. И вероятно го е приел съвсем нормално. Някой се е съгласил с него. Ако получи обаче “Добре!”, със сигурност ще помисли, че събеседникът му или му се е ядосал, или се държи грубо без причина. А разликата е само един възклицателен знак. Значението му обаче е голямо, защото щом сте онлайн, не може да видите мимиките на познатия си или да разпознаете емоция по тона на гласа му. Начинът, по който се изразявате в чата, разкрива много за характера ви, независимо че малко хора го осъзнават.

Пет са основните типа, по които да разгадаете събеседника, с когото чатите.

1.Постоянното използване на емотикони

Вместо някой да напише колко е забавна шегата, която сте направили в чата, може да изпрати кръгло лице, на което има широка усмивка или дори сълзи от смях. Това са емотиконите. А с тях изразявате не само емоции, но може да посочите предмет, храна или дейност. Хора, които често ги използват, са много отворени към другите и верни на себе си. Те искат да покажат възможно най-ясно какво изпитват, за да няма недоразумение. Според изследване на американските учени Аманда Геселман, Вивиан Та и Джъстин Гарсия емотиконите може да послужат като посредник за изразяване на привързаност и изграждане на интимност.

Затова, ако се запознаете онлайн с човек, когото харесвате, шансът да се стигне до физическа среща, ако използвате емотикони, ще е много по-голям, защото ще изглеждате по-откровени и нормални.

2.Стремеж към идеален правопис и пунктуация

Има хора, които пишат на шльокавица, и такива, които се опитват да допускат възможно най-малко правописни и пунктуационни грешки. Само че е хубаво да не сте до крайност вманиачени по правилната граматика.

Макар и да звучи странно, няколко проучвания показват, че поставянето на точка в края на изреченията, ще накара събеседника ви да смята, че не сте искрени, и да загубите доверието му. Друга последица е, че ще получите по-негативен отговор.

Въпреки това идеалната граматика показва, че притежавате аналитична мисъл. Освен това чатенето не е силната ви страна. Предпочитате разговори лице в лице. Този тип хора следват логиката, не харесват спонтанното поведение и обръщат внимание на детайлите.

3.Много, но кратки съобщения едно след друго 

Случвало ли ви се е телефонът да извибрира в джоба ви 4-5 последователни пъти, защото почти всяка дума от изречението си ваш познат изпраща отделно? Повечето такива хора обикновено са енергични, лесно се сприятеляват и без проблем стават душата на компанията.

Грешно се предполага, че те са по-лениви. Просто имат витална природа. Подобни кратки съобщения може да дразнят събеседника, ако има важна среща.

4.Дълги като параграф съобщения 

Ако използвате дълги като параграф съобщения, вероятно сте човек, който държи на контекста. Обръщате внимание на детайлите, често имате много за казване и искрено се наслаждавате на дълбоките разговори. Подобен тип хора обичат да контролират ситуацията, а не да действат спонтанно.

5.Съобщение от една дума

Не всички харесват обясненията. Подобен тип хора отвръщат на чуждите съобщения само с едно, което обикновено съдържа и една дума като “Добре”, “Да”, “Не” или само емотикон вдигнат палец. Те обикновено са затворени и интровертни. Постоянно гледат да уплътняват времето си, като предпочитат да са сами, вместо сред хора. Лошото е, че подобно отношение може да се възприеме като дистанцирано и да натъжи събеседника ви. Нищо чудно в даден момент да се окаже и проблем за партньора ви.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>