2000 лв. средна заплата и БВП от 100 млрд., обеща Борисов (Обзор)

05.03.2021 21:09
Премиерът Бойко Борисов получи благодарствен знак от името на Старозагорската света митрополия за възстановяването на храма в град Шипка. СНИМКА: ФЕЙСБУК НА БОЙКО БОРИСОВ

Продължават санирането на жилища и големите инфраструктурни обекти

Брутният вътрешен продукт на страната да се увеличи до 100 млрд. евро в следващите 4 г., а средната заплата да стане 2000 лв. Такива цели за следващ мандат си поставя премиерът Бойко Борисов, обясни той при посещение в Казанлък.

“Коронавирусът забави растежа за една година, но съм убеден, че по начина, по който лекуват и ваксинират докторите, икономиката ще се възстанови с бързи темпове. Вследствие на това ние поемаме ангажимент средната работна заплата в страната да достигне поне 2000 лева. Убеден съм във всичко, което правим”, каза Борисов.

В евентуален следващ мандат на ГЕРБ ще продължи санирането на жилищните сгради и строителството на големи инфраструктурни обекти, както и обновяването на църкви и джамии, обеща Борисов в храма “Рождество Христово” в град Шипка, който се ремонтира с отпуснати от правителството 1,6 млн. лв.

“Много лесно се говори един път в годината на Шипка, но десетилетия наред паметниците и храмовете ни бяха в окаяно състояние”, заяви той.

Освен това с осигурени от правителството над 100 хил. лв. се укрепва сградата и се ремонтира покривът на народно читалище “Светлина 1861” в Шипка.

“Преди да отпуснем средствата миналата година, културната институция се е рушала в продължение на 30 г. А опонентите ни твърдят, че при нас имало разруха. Никога не са ни изненадвали провокациите им. Когато нищо никога не си построил, друго не ти остава”, коментира още Борисов.

Преди дни премиерът подари сакото си на работник на АМ “Хемус”. А сега, докато разглеждаше ремонта на читалището, гражданин се спря и го похвали: “Много хубаво сако”. Това зарадва премиера, а мъжът му благодари за помощта към града.

Бяла риза с българска шевица, за да пази и дава сили на Борисов, му подари кметицата на Казанлък Галина Стоянова. Двамата с нея разгледаха и новата 7-километрова велоалея, която свързва Тракийската казанлъшка гробница с всички тракийски могили и град Шипка. За нея, както и за изграждането на велоалеи в община Казанлък кабинетът отпусна 650 хил. лв, бяха взети и 2 млн. от европейско финансиране. Сега са ремонтирани и старите велоалеи, като те са дълги общо 22 км.

Продължават и инвестициите в антикризисни мерки в района - само през последните 4 г. 1066 микро-, малки и средни компании в района сме подкрепили със 73 млн. лв. По програмата за безлихвено кредитиране на физически лица 6,2 млн. лв. са достигнали до 1423 души. По ОПИК продължава и подкрепата по отворената вече за разплащане процедура за средни предприятия. По нея 80 компании от област Стара Загора ще получат 11 млн. лв. (24часа)

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>