Обновеният синбиотик Lactoflor Opti6 защитава имунната система

11.03.2021 09:00 24 часа Пловдив онлайн
Източник: Pixabay

Кой е най-важният орган в човешкото тяло? Във вечния спор често битката за първенство се води между сърцето и мозъка. Но червата не бива да се пренебрегват - научните изследвания показват, че около 70% от имунните клетки се намират в храносмилателната система.

Там е т.нар. „втори мозък“, който поддържа естествената защита на организма от патогенни микроорганизми, причиняващи болести. Колкото по-добре функционира храносмилателната система, толкова по-дълго и по-здрави живеем.

Зрелият индивид носи в тялото си 1,5–2 кг живи бактерии от над 1000 вида. Това е микробиома на организма – чревната микрофлора. В нея трябва да преобладават „добрите бактерии”. Но неправилното хранене, стресът, липсата на физическа активност, малкото сън, инфекциите, приемът на някои повлияват микробиома в негативна посока . Особено полезни тогава са пробиотиците - живи микроорганизми, които, приложени в адекватни количества, оказват благоприятни ефекти върху приемника.

Пробиотиците осигуряват баланса на чревната микрофлора и помагат за подсилването на имунитета, допринасят за детоксикация на организма, действат профилактично срещу храносмилателни нарушения и чревни оплаквания.

Пребиотиците пък са фибри, които служат за хранителни вещества на пробиотиците.

Синбиотиците са полезна комбинация на пробиотици и пребиотици.

За здравето е важно още нещо – откъде идват пробиотиците. Няма спор сред учените, че те влияят най-добре върху чревната микробиота , когато произхождат от региона, в който човек живее.

Едни от най-известните български продукти с марката Lactoflor са създадени преди повече от четвърт век, за да балансират храносмилателната система и да укрепват имунитета.

В синбиотиците от серията Lactoflor се включват селектирани щамове с научно-доказани здравословни ефекти. Селектират се и се използват само български щамове на млечнокисели бактерии, изолирани от екологични райони със съхранена природа и традиции.

Производственият екип е съставен от изследователи и технолози, които контролират всички процеси и следят за постигането на най-високо качество и безопасност на продуктите. Те непрекъснато обновяват формулите за повишаване на полезното им въздействие върху организма.

Един от обновените продукти на марката е синбиотикът Lactoflor Opti6.

представлява ново поколение синбиотик – комбинация на пробиотици и пребиотици, с мощно действие на имуностимулатор.

Синбиотикът носи особено голяма полза по време и след лечение с антибиотици. Те наред с лошите бактерии, срещу които са насочени, могат да унищожат и добрите и да нарушат здравословния баланс на чревната микробиота. успешно го възстановява.

съдържа оптималните 9 пробиотични щама с висока биологична активност:

• Lactobacillus plantarum

• Lactobacillus rhamnosus

• Lactobacillus bulgaricus

• Lactobacillus casei

• Lactobacillus fermentum

• Lactobacillus gasseri

• Bifidobacterium spp. / B.bifidum, B.longum, B.lactis

В състава му влиза и пребиотик (фибри) - олигофруктоза, добита от корените на цикория за подобряване на храносмилателните процеси.

Цели 20 милиарда жизнеспособни пробиотични бактерии се поглъщат с една капсула дневно. Опаковката съдържа 30 капсули, достатъчни за лечение от 1 месец.

осигурява ефективно противодействие на болестотворни микроорганизми, причинители на инфекции в червата и пикочните пътища, в това число Staphylococcus aureus и гъбичките Candida albicans. Това води до по-леко протичане на възпаленията и подпомага възстановяването след боледуване.

Формулата на съдържа олигофруктоза, която е пребиотик. Тя стимулира възпроизводството и растежа на полезните бифидобактерии, спомага за нормализирането на чревната микробиота на човека, укрепва имунната система, подобрява абсорбацията на калций от храната, и помага за проблема със запека.

Капсулите са устойчиви на действието на стомашните киселини и осигуряват безпрепятствено достигане на съставките до чревния тракт. Те са с отложено освобождаване, така че пробиотичните бактерии да проявят пълната си биологична активност в дебелото черво.

Доказано е, че има положително въздействие върху имунната система, а това от особено значение в сегашната пандемия.

Съставките на продукта не са генно-модифицирани.

Lactoflor Opti6 може да се прилага на пациенти с диабет, тъй като олигофруктозата има изключително нисък гликемичен индекс.

Други от Здраве

100 нови случая на заразяване с коронавирус, един е починал

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 100, сочат данните на Единния информационен портал, цитирани от БТА. Направени са 2439 теста, което означава

СЗО: Над 1000 са нападенията срещу болници в Украйна при руската инвазия

Световната здравна организация (СЗО) съобщи днес, че е регистрирала 1004 нападения срещу здравни заведения в Украйна по време на руската инвазия - най-големият брой

Рекорден брой деца, ухапани от кърлежи в София

Рекорден брой деца, ухапани от кърлежи през последните дни. За това сигнализират педиатри в София. В едно от столичните лечебни заведения е било доведено 4-годишно дете

Компания на Мъск поставя мозъчни импланти на хора

Компанията на Илън Мъск "Нюралинк" (Neuralink) е получила разрешение от Агенцията на САЩ по храните и лекарствата да започне клинични изследвания, включващи поставянето на мозъчни импланти на хора

108 нови случая на коронавирус, починали са петима

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 108, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 2364 теста, което означава

>