Християна Лоизу пази гердан от Дони, донесен от Индия

27.02.2021 20:23 Мария Райчева

Сбъдва своя мечта с
ролята на Кристин във
“Фантомът на операта”

През 2016 г. родената в Ларнака, Кипър, Християна Лоизу спечели българското издание на “Х Фактор”. Талантливата певица се превръща в любимка на публиката и се качва на голямата сцена с дебютния си сингъл Phoenix.
Започва да пее на 12-годишна възраст и скоро след първите уроци при вокален педагог получава първите си отличия. Участва в много фестивали в Кипър и зад граница и печели десетки награди. През 2007 г. пристига в България, за да учи в Музикалната академия “Проф. Панчо Владигеров”. През 2013 г. специализира музикален театър в SLP College of Performing Arts в Лийдс, Великобритания.
От април 2016 г. до септември 2017 г. Християна Лоизу изпълнява главната роля на Мария-Магдалена в концертната версия на рок операта “Исус Христос - Суперзвезда”. В създаването на втория сингъл “Едно в едно” участват шведите Olof Lindskog, Hayley Aitken и Jai Waetford. През 2018 г. получава главната роля на Кристин Дей във “Фантомът на операта” в Музикалния театър в София. След това влиза в образа на Хава в “Цигулар на покрива”. През 2020 г. тя участва в “Маскираният певец”, където се класира на трето място, скрита под костюма на “Хищницата”. Паралелно с ангажиментите си на сцената тя работи и като вокален педагог.
Наскоро Християна Лоизу пусна новия си сингъл “Царица на нощта”. В песента са включени мотиви от арията на Царицата на нощта от “Вълшебната флейта” на Моцарт. “Тази идея се появи в съзнанието ми, когато миналото лято репетирахме арията по вайбър с вокалната ми педагожка от Кипър – Силва Макамиан, и изведнъж си казах, че искам да включа този образ в поп песен”, разказва 31-годишната изпълнителка. Тя е автор на музиката в тандем със Светлин Къслев, текстът е на Борислав Борисов.

Едно от най-уникалните преживявания. Много сопрани биха желали да бъдат на моето място. Ролята на Кристин от “Фантомът на операта” беше мечта за мен и винаги ще съм благодарна на директорката на Музикалния театър Марияна Арсенова за тази възможност. Брошурата е от нея, върху която тя се разписа и ми написа “На добър час” в деня на моята премиера – 23 март 2019 г.

Още от много малка си падам по халки. Тези обеци са на майка ми. Когато бях тийнейджърка, ги “откраднах” от кутията с нейните бижута. Както всяка една жена, и аз имам много бижута, но друго си е, когато носиш нещо, което е принадлежало на майка ти и това го прави много ценно за теб. Хубавото в тях е, че са класика и можеш да ги носиш винаги и навсякъде. Те са златни и ги използвам до ден днешен.

Сигурно помните финала на четвъртия сезон на “Х-Фактор” – незабравим спомен за мен и за близките ми от Кипър. Това, което виждате на врата ми, е гердан от баща ми. След като обявиха името ми на победител, баща ми се качи на сцената, закачи ми гердана на врата и каза: “Това да е винаги у теб и да те пази”. Герданът е от Атон, затова има сантиментална стойност за него.

Картичката е от първите цветя, които получих една ранна сутрин от приятеля ми Боби преди две години. Беше подбрал цветенца в лилаво и жълто, това са любимите ми два цвята, и ми изпрати букета с куриер. Много ме изненада с този жест – тогава всъщност ме спечели. Цветята изсъхнаха, но запазих картичката, за да ми напомня за този специален ден, а също и за да ми припомня колко е мил.

Този пръстен ми е подарък от вокалната ми педагожка от Кипър – Силва Макамиян, за 30-ия ми рожден ден. Силва е като втора майка за мен. На нея споделям всичко, което се случва около мен и кариерата ми. Ако не беше тя, дори нямаше да се занимавам с пеене. Но няма случайни неща – Силва се появи на точното място в точния момент. Пръстенът ми от нея е с малко кръстче и го нося много често.

Спомням си, когато вечерта, малко преди финала на “Х-Фактор”, нашият музикален продуцент Дони ни събра с Кристиян Костов и Дара в една стая, за да ни пожелае успех и ни подари и на тримата по един гердан. Каза ни, че са благословени от Буда в Индия.

Това е скъпоценен камък - Spirit Quartz, който може да се намери само в Южна Африка. Подарък ми е от кръстницата ми, която живее в Лондон и преди две години е пътувала до Южна Африка. Осъзнавайки, че може да не успее да посети това място отново, решила да ми купи този камък, тъй като е камъкът на двете ни зодии (тя е риби, аз съм козирог) – следователно камъкът има силна връзка между мен и нея. Спомням си, че по онова време и бях споделила, че не се развива много кариерата ми и това ме притеснява. Та, камъкът носи енергии на хармония и баланс и помага за реализация на мечтите и целите. Казват, че камъкът избира теб, а не ти него.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>