Свидетели на последните минути на Милен Цветков: Трясъкът бе като от бомба (Обзор)

26.02.2021 23:00 Александра Николаева
Кристиан Николов в съда СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
От автомобила на Милен Цветков се носела миризма на газ.

l Съдът разпита 7 свидетели

l Показанията на повечето се разминават с казаното от приятелите на Кристиан Николов

Добре съм, казал Милен Цветков на минувачите, втурнали се да му помогнат след катастрофата. После кимнал и понечил да излезе. Младеж му разкопчал предпазния колан и прикрепяйки го, го извадил от колата. Въздушната възглавница не се отворила.

Това разказаха очевидци на трагедията, при която навръх Валикден миналата година загина журналистът. В петък 7 свидетели бяха разпитани в Софийския градски съд. Подсъдим е 23-годишният Кристиан Николов, шофирал мощния джип, забил се в субаруто на Милен Цветков.

След като бил изваден от колата, минувачите съпроводили журналиста до тротоара, дали му и вода. Той започнал да се подува и задушава.

Те се уплашили да не си глътне езика и го сложили да легне.

Част от свидетелите обясниха, че положили главата му върху плик. Други, че самият Кристиан събул маратонката си, за да я сложи под тила на журналиста. Същото каза във вторник и годеницата му Симона, която пътувала в джипа. Тя обясни още, че Кристиан направил изкуствено дишане на Цветков.

“Никой друг не го е правил освен медиците”, обясниха в петък обаче част от свидетелите. Те видели, че след удара Кристиан слязъл енергично от джипа и започнал да търси нещо на задната седалка.

Според други обаче Кристиан свалил кеца си и го поставил под главата на Милен. Направил му сърдечен масаж и изкуствено дишане, но не казал нищо, защото бил в шок.

Пред съда част от свидетелите сравниха силния удар с бомба.

Джипът влачил колата на Милен Цветков няколко метра. Тя се завъртяла и спряла по средата на платното. От автомобила на Милен Цветков се носела миризма на газ.

“Добре, че нямаше дете на задната седалка, иначе то нямаше да е живо. Задната част от субаруто я нямаше”, каза свидетел, който се притичал на помощ.

В съда бяха разпитани и съпрузи, които с децата си отивали на разходка. Те спрели на светофара за ляв завой на червения светофар на ул. “Сребърна”. Изведнъж чули страшен сблъсък.

После видели как колата остава по средата на платното, а срещу тях с висока скорост лети джип, който се забил в металната ограда на кръстовището. Част от мощното возило попаднала на платното, а другата част била на тротоара с пешеходци.

Жената се обадила на тел. 112 в 18, 15 ч. Според нея младежите в джипа на Кристиан излизали и влизали в колата, търсели нещо.

Разпитан бе и мъж, който отворил двете десни врати на аудито, за да помогне на двамата спътници на Кристиан - Георги Иванов и Симона, да излязат. Според него, когато дошли полицаите, поискали документите на младежа. Той не ги откривал.

Таксиджията, който стоял на кръстовището в средна лента до автомобила на Милен Цветков, обясни, че от силния удар предните и задните десни стъкла на колата му се счупили.

Сред разпитаните свидетели бе и съсед на Кристиан. Двамата не се познавали лично. Той разказа, че на 18 април - деня преди фаталния инцидент, чул силна музика от дома на Кристиан. Пред магистратите сподели, че много пъти се случвало съседи да подават сигнал до полицията заради силна музика от дома на студента. Купоните затихвали, когато Кристиан Николов бил в чужбина, където учел.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>