Иван Петков-Бебето: Хората на Гергов не бива да са на ръководни позиции в БСП

24.02.2021 16:35 Радко Паунов
Иван Петков неизменно е с Корнелия Нинова. Изпълнителното бюро го постави на трето място в листата на БСП за Пловдив.

- Още е рано да ми честитите депутатско място, казва третият в червената листа

- В Пловдив се готвим за битка с ГЕРБ и трябва да я водим обединени

Иван Петков-Бебето е голямата изненада в листата на БСП за Пловдив. Той измести настоящата депутатка Теодора Халачева и зае нейното трето избираемо място. Това стана с решение на Изпълнителното бюро на БСП.
Петков е от противниците на изключения от партията Георги Гергов.
Роден е на 26 февруари 1987 г. в Пловдив. Завършил е Колежа по икономика и администрация, има магистратура в Стопанската академия "Д. Ценов" в Свищов и втора в УнИБИТ със специалност "Държавност, духовност и лидерски практики".
Работи в частна семейна фирма по застраховки, има дял и в туроператорско дружество.
В предишния мандат беше общински съветник от БСП в Пловдив.

- Приемате ли вече честитки като бъдещ депутат, г-н Петков?

- Още е рано. Кандидатурата ми още не е минала през Националния съвет на БСП.

- Доволен ли сте, че бяхте от хората, които водиха битки с предишното градско ръководство на партията в Пловдив?

- За мен промяната в местната организация тепърва предстои. И това ще стане след изборите. Изключването на Георги Гергов не решава основния проблем. Сега се готвим за битка срещу ГЕРБ и трябва да я водим обединени. А след вота трябва да започне желаната от пловдивските социалисти нова отчетно-изборна кампания. Това ще го отстояваме след вота.

- Означава ли, че и хората, работили с Гергов, ще ги сменяте?

- Трябва да знаят, че той вече не е част от БСП. Тези, които продължават да го слушат и да вървят на контра, за мен не бива да бъдат допускани на ръководни позиции. И затова ще направим един прозрачен отчетно-изборен цикъл.

- А как ще работите с тези хора по време на кампанията?

- Очаквам да излязат с декларация след решението на Националния съвет. Впрочем и до момента като член на националния предизборен щаб те не обръщат внимание на писмата ми, които съм им пратил. Очевидно е, че са опозиция. Надявам се да има разум и да започнем да работем от следващата седмица.

- Не ви ли притеснява, че градската организация на БСП е разделена и това може да повлия на изборния ви резултат?

- Убеден съм, че хората ще участват в секционните комисии, където е най-важната битка. Зная, че нашите членове и симпатизанти ще работят безкористно изборите да бъдат честни и прозрачни. Ако някой върви на контра, това е лично действие, което ще му се отрази във времето.

- Поставянето ви на трето място в листата на БСП ли беше голямата ви цел, за която се борихте?

- Първо, не може да се каже, че депутатският ми мандат е категоричен. Второ, трябва да се борим не само за онези 40 000 гласа, които получихме на предишните избори, а да вземем още. За да ни повярват хората, трябва да сме обединени и да се спрат всякакви действия срещу организацията. Моята лична битка винаги е била за пловдивската организация.

- Има ли вероятност да ви видим един ден и като председател на пловдивската организация на БСП?

- Това първо ще се решава след изборите от нашите членове, когато започне отчетно-изборната кампания. Естествено с прозрачни събрания, с истински делегати и с битка на идеи за бъдещето на организацията.

- Какви гласове ще донесете лично вие в листата на БСП?

- На предишните местни избори имах най-много гласове от кандидатите за общински съветници. Листата ни сега ще има повече гласове, отколкото на миналите парламентарни избори. Гарантирам. Водачът Корнелия Нинова и проф. Иво Христов ще привлекат симпатизанти, които се бяха оттеглили преди.

- Навършвате 34 години и вече гледате към парламента. Откога сте социалист?

- Бях 18-годишен, когато станах член на партията. Помня и датата 5 октомври 2005 г.

- Кое ви привърза към социалистическа идея толкова млад?

- Семейната среда в началния етап. После с четенето на книги още повече се запалих. Социалната идея винаги ме е привличала. Културното наследство и образованието са ми приоритет. Радваме, че в листата ни са двама големи футболисти - Георги Георгиев-Гецата и Любомир Корадов. Единият е на 4-о място, а другият - на 10-о.

- В коя комисия на бъдещия парламент евентуално смятате, че ще сте най-полезен?

- Имам опит като общински съветник. Ако си спомняте, бях активен. По неволя първо бях в здравната комисия, а после и в правната. Но смятах, че защитавах интересите на нашите привърженици. По същия начин работих и в комисията по младежта и спорта. Ако бъда одобрен и избран за депутат, ще отстоявам интересите на БСП.

- В коя парламентарна комисия бихте могъл да работите пълноценно?

- Завършил съм Стопанската академия в Свищов и бих могъл да бъда в комисията по бюджет и финанси. Мога бъда полезен и в тази по младежта и спорта.

- Доволен ли сте, че избрахте да застанете зад Корнелия Нинова?

- Не съм застанал зад нея, защото е Корнелия Нинова, а защото харесах принципната й позиция и действия, които предприе и продължава да отстоява. Не съм я подвел с нищо.

- Каква ви е прогнозата за Пловдив?

- Радвам се, че бившият кмет Иван Тотев е в листата на ГЕРБ. Ще можем по време на кампанията да кажем много неща за неговото управление на Пловдив. Естествено в битката между Бойко Борисов и Корнелия Нинова ще се види кой е по-силният лидер.

Други от Пловдивски

Каква е истината за освобождението на Пловдив

Нелепо е да се твърди, че турците сами са напуснали града – напротив, готвели са пълното му опожаряване На днешния ден, вместо да спорим и сипем хули, е редно да отдадем почит  на онези

Областният управител на Пловдив: Когато даряваш, ти ставаш по-богат

Областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев пожела здраве, мир и просперитет на всички жители на региона по случай Коледа и Нова година. Той призова хората да даряват, защото така стават по-богати

Кирил Борисов: Брендо идва в България и си отива в зависимост от работата, която има

Брендо идва в България и си отива в зависимост от ситуацията, в която се намира, в зависимост от работата, която има. Това коментира журналистът от "24 часа" Кирил Борисов пред Нова тв

Зам.-кметът Стефан Стоянов си събра багажа - губи ли Пловдив без него?

Минава за един от най-образованите и интелигентни управници Той е човек с десни убеждения, макар да не е член на ГЕРБ След 12-годишно управление на европейските политики и образованието в Пловдив

Кандидатът за кмет на Пловдив от ПП-ДБ проф. Ивайло Старибратов: Приходите от данъци спадат, защото хората нямат доверие на управлението (видео)

Всички от моя род преди мен са дали нещо на града и смятам, че и аз мога да допринеса със своите сили да подредим собствения си дом Поддръжката на инфраструктурата – пътища, тротоари, озеленяване

>