Китайски хороскоп: Волът ще ни спаси от ужаса на Годината на Плъха

11.02.2021 06:00
В Азия почитат вола с много церемонии. СНИМКИ: РОЙТЕРС
Празнуване на Годината на Вола в китайския квартал в Сингапур

- Успехът тази година се постига с усърдна работа, организация и дисциплина

- Голямата благоприятна промяна около коронавируса ще започне на 8 август

- Икономиката се възстановява

- За любовта предстои приказно време

В ранните селскостопански общности хората често не се хранели дни наред и се страхували от глада. За да помогнат на страдащите човеци, боговете свалили Вола от небето, където той бил звезда, и го пратили на земята.

Божествата упътили Вола да каже на хората, че с негова помощ те ще избегнат глада и ще ядат на всеки три дни. Но той

недоразбрал и казал на

човечеството, че ще ядат

по три пъти на ден!

И за да спази думата си, Волът започнал да се труди за хората и да тегли много, без да се оплаква.

Затова Годината на Вола е време за честност, упорита работа, дълг и дисциплина. Подобно на вола, който оре полето, успехът се постига с усърдна работа, стройна организация и добросъвестни усилия.

Китайската Нова година започва на 12 февруари и ще продължи до 31 януари 2022 г. За нейно начало се взема второто новолуние след зимното слънцестоене.

Волът е мощно животно, което има способността да трансформира негативните предизвикателства от ужасната Година на Плъха в положителни резултати през 2021 г.

Той може да ни спаси от бедствия и да помогне за възстановяването, защото е строител. През неговата година ще се продължи и довърши започнатото в Годината на Плъха. 

Установете рутина, използвайте изпитани методи и заложете на структура и действия, които може да донесат обилна реколта през есента.

Дръзките нови концепции

няма да са добре приети

Запазете ги за следващата Година на Тигъра.

Тъй като Волът е много трудолюбив и методичен, работата ще бъде възнаградена, а късмет с парите ще имат онези, които положат значителни усилия. Енергията Ин, специфична за Вола, ще бъде затрогваща. През тази година ще усетим изцяло тежестта на своите отговорности и

трябва да удвоим

усилията си, за да

постигнем каквото

и да било

Елементът на 2021 г. е метал, а цветът - бял. Според фъншуй неговата среда е чиста, неопетнена, спретната и блестяща - като метала. Затова почистете дома си, оправете бъркотиите и поддържайте подреденост през цялата година.

Основният фокус е върху спалнята, тъй като трудолюбивият Вол се справя най-добре със задачите си след спокоен сън.

Освен бяло щастливите цветове на Вола са жълто и зелено, които според фъншуй привличат просперитет и успех. За да увеличите късмета си, носете метални аксесоари.

Най-благоприятният сезон за метала е есента. Ако пушите, Годината на Металния вол е идеалното време да откажете цигарите. В китайската медицина този елемент управлява белите дробове, така че се грижете за тях тази година. Предишната Година на Плъха също беше метална.

Лечебната ваксина за COVID-19

ще се прилага систематично

и организирано

в Годината на Вола, като ще подпомага възстановяването на здравето и икономиката. Голямата благоприятна промяна около коронавируса ще започне с новолунието в Лъв на 8 август, когато е началото на лунния месец на Огнената маймуна, сочат астролози. 

Тази година не се очакват експлозивни или катастрофални събития. Тя е благоприятна за икономическо възстановяване и консолидация, за дългосрочни инвестиции и особено за създаване на резервен запас за следващите по-непродуктивни години.

2021 г. ще бъде щастлива и идеална за съсредоточаване върху връзките, независимо дали са приятелства или любов. Годината на Металния вол е чудесна за създаване на ред в семейния живот. В крайна сметка, ако у дома е спокойно, всичко се нарежда. Изобщо

за любовта предстои

приказна година!

Ако мислите да създадете семейство с човека до себе си, 2021-а е идеална. Браковете, започнати в Годината на Металния вол, са трайни и щастливи. В случай че още не сте обвързани, пригответе се да срещнете сродната си душа.

Всички проблеми през тази година се решават с дисциплина. Много дисциплина! Както и с допълнителни усилия за организиране на времето.

Металният вол носи успех в кариерата и бизнеса, просперитет и благоденствие за всички зодии. Не позволявайте на безпокойството или негативното мислене да ви повлияят.

Може да възникват проблеми, но

успехът и късметът

ще следват тези,

които са гъвкави

и готови на всичко

Сред най-големите късметлии през 2021 г. ще бъдат родените в Годината на Плъха, Змията, Коня, Маймуната и Прасето.

Известни хора, родени в Годината на Вола, са: Джордж Клуни, Ричард Гиър и Дъстин Хофман, принцеса Даяна, Наполеон, Адолф Хитлер, Уолт Дисни, Маргарет Тачър, Барак Обама, Саддам Хюсеин, Джералд Форд, Чарли Чаплин, Винсент ван Гог, Ричард Никсън.

Тези хора са родени лидери, умни и очарователни. Може да постигнат много в живота си и поддържат висок стандарт. Въпреки че привидно изглеждат спокойни, в действителност са много импулсивни. Наблюдателни са и имат страхотна памет за места, събития и хора.

ИЗТОЧНИЯТ ЗОДИАК

Китайският зодиак е съставен от 12 знака с имена на животни, които се редуват всяка година, и 5 елемента – земя, дърво, огън, метал и вода. Пълният цикъл, в който се изреждат всички знаци с всеки елемент (Дървен вол, Метален вол, Воден вол и т.н. – веднъж на 12 г.), трае 60 години. Предишната Година на Металния вол е 1961-а.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>