Плътни и сочни устни с мед, захар и канела

26.01.2021 03:00 Виктория Костова

  Освен натуралните съставки използвайте и правилни техники за грим

Kрасивите устни са сочни, плътни и големи. Така повелява модната тенденция напоследък, но, от друга страна, всяка жена ги иска, защото те придават сексапил и изразителност на лицето. Освен това излъчват и здраве. Много жени мислят, че тези устни се получават с операции или инжектиране на хиалурон. Добрата новина е, че устните има как да се уголемят в домашни условия и без никакви оперативни намеси.

Красивите устни изискват не само хубав грим, но и подходяща грижа. На първо място, за да са здрави и ненапукани, най-лесното е да приемате повече течности. Пийте редовно вода и така ще осигурите хидратацията на кожата си.

През зимата устните се напукват и се появяват неприятни кожички. Те на свой ред, освен че причиняват болка, пречат на червилото да бъде нанесено равномерно. За да ги премахнете, използвайте ексфолианти. Ексфолирането е процес, който се осъществява с помощта на пилинг за устни или четка за зъби. Това помага да се изчистят люспичките от устните и засилва кръвообращението. Така устните стават по-плътни и розови. Възможно е обаче да има временен ефект на зачервяване в тази област на лицето. Извършвайте този процес внимателно, тъй като устните са доста по-чувствителни в сравнение с останалата част от кожата на тялото ни.

Лесен начин за ексфолиране е, като използвате четка за зъби с мек косъм. Намажете устните с балсам и нежно ги ексфолирайте с четката. Така ще се ускори циркулацията на кръвта и устните ще изглеждат по-сочни.

Може да премахнете мъртвите клетки в зоната и с малко мед и захар, които да смесите, докато се получи паста. Нанесете я върху устните с масаж, като обхванете цялата повърхност и близката кожа. После изплакнете с топла вода.

Друга домашна смес е канела със зехтин. В купичка смесете една ч. л. канела и две ч. л. зехтин. Намажете пастата върху устните и разтривайте с четка за зъби около минута-две. Не натискайте силно, за да не разраните устните си. Накрая изплакнете с вода.

Може да използвате и кокосово масло, канела, захар и мед по една чаена лъжица. Разбъркайте добре сместа и я нанасяйте вечер за няколко минути с четка или пръст. После измийте обилно. Тази смес съдържа изцяло органични съставки, които премахват мъртвата кожа, подхранват и хидратират устните. Благодарение на канелата има и приятен аромат.

Важно е, след като ексфолирате устните си, да ги хидратирате с балсам. Ментовото масло например помага за увеличаване на устните, което ги прави да изглеждат по-плътни и сочни. То засилва микроциркулацията в устните. Чувството, което може да усетите, е изтръпналост и леко парене.

Използването на канелено масло е друга възможност за получаване на перфектните устни в домашни условия.

Директното му нанасяне върху устните може да предизвика дразнене. Затова е хубаво да смесите канеленото масло с балсам за устни и след това да го използвате. Канелата дразни и възпалява най-горния слой на кожата, поради което притокът на кръв се увеличава в тази област. Това е и причината да се получат желаните червени и по-пълни устни. Препоръчително е да нанесете маслото за пет минути, след това да отстраните с памучен тампон.

От начина на гримиране също зависи дали устните ще изглеждат плътни и по-сочни. Използвайте коректор върху лицето си чрез леки потупвания, а след това го разнесете върху линията на устните си. След това нанесете червилото. Това ще създаде илюзия за обемни устни, като цветът на червилото ще изпъкне.

Моливът за устни е сигурният начин да се увеличи контурът им. При поставяне леко се очертава извън естествената линия. След това запълнете устните със същия молив или друг приближаващ се цвят.

Използвайте още блясък за устни, който също ги кара да изглеждат по-пълни. Нанася се само в средната част и е най-добре да се използва прозрачен нюанс или такъв, който съвпада с червилото. Когато слагате блясък, той поема светлината и оптично устните изглеждат по-плътни.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>