Нова красавица замества Иванка в Белия дом - Ашли Байдън

23.01.2021 19:13
Ашли Байдън
Първата дама Джил Байдън с дъщеря си Ашли СНИМКИ: РОЙТЕРС
Джо Байдън танцува със 7-месечния си внук Бо в Белия дом.
ХЪНТЪР БАЙДЪН

Децата на президента на САЩ орисани на трагедии и скандали

След бляскавата Иванка нова принцеса ще краси Белия дом - Ашли Байдън.

Между нахаканата, шикозна и амбициозна Иванка Тръмп и единствената жива дъщеря на новия президент на САЩ разликата е от земята до небето. Сега статут на “първа щерка” получава интелигентна,

скромна, дискретна,

отдадена на

социални каузи

39-годишна жена, която дори няма публични профили в социалните мрежи, отвратена от помията, която се изля по време на кампанията на баща ѝ. Ашли не смята да заема постове в администрацията на баща си. “Но ще работя за социални каузи, справедливост и духовно възраждане на нацията”, казва тя.

Ашли е единственото дете на Джо Байдън от втората му жена Джил. Одрала е кожата на баща си. Родена е на 8 юни 1981 г. Дипломира се като културен антрополог в университета в Тулейн, Луизиана, прави магистратура в Университета на Пенсилвания. 15 години е социален работник в Службата за защита на децата в Делауеър. 

През 2012 г. постъпва в благотворителния Център за правосъдие в Делауеър, работещ за реформа на наказателното правораздаване в щата. Издига се до негов директор. През 2017 г. се заема с моден дизайн и прави колекции, с които финансира каузи срещу финансовото и расовото неравенство в САЩ. Активно участва в кампанията на баща си за президент.

Ашли бе много близка със своя полубрат Бо и наскоро в интервю, което даде за NBC пред дъщерята на Джордж Буш - Джена, каза: “Брат ми Бо умря на 46 години, баща ми стана 46-и президент на САЩ. В това има знамение”. Именно Бо запознава сестра си с бъдещия ѝ съпруг и през 2012 г. тя

се омъжва за Хауърд

Крейн, евреин и

пластичен хирург

От дъщеря си Ашли 78-годишният Байдън няма внуци, но иначе се радва на седем. Последният - 7-месечният Бо, обра овациите на галата за встъпването му като президент, танцувайки в ръцете на дядо си, докато гледаха концерта на екран в Белия дом. 

Джо Байдън може да разкаже много за страданието. Новият президент на САЩ има четири деца от два брака, но днес само две от тях са живи. Той губи две рожби при трагични обстоятелства, пише британският “Индипендънт”.

Първата съпруга Нилия, за която се жени през 1966 г., му ражда две момчета и дъщеря. Най-големият е Джоузеф Робинет III, на галено Бо, следват Робърт Хънтър и Наоми Кристина, на галено Ейми.

На 18 декември 1972 г. Нилия качва децата на семейното комби и тръгват за коледна елха. По пътя фатално ги удря камион с ремарке.

Съпругата и

едногодишната

дъщеря са закарани в

болница вече мъртви

Двете момчета са тежко ранени. Бащата е съсипан, мисли за самоубийство. Tоку-що избран за сенатор от щата Делауеър, той не се отделя от леглата на синовете си и на 3 януари 1973 г. полага сенаторската си клетва в клиниката.

С новата си съпруга Джил Трейси Джейкъбс Байдън се запознава на уредена от брат му среща през 1975 г. И за нея това е втори брак, но деца няма. След две години се венчават, а 4 години по-късно се ражда дъщеря им Ашли.

След малката Наоми новият президент губи второ дете, макар и години по-късно – големия си син Бо. Той е роден на 3 февруари 1969 г. в Уилмингтън, Делауеър. След катастрофата множество фрактури приковават задълго на легло 3-годишното момче. През 1991 г. Джоузеф-младши се дипломира в университета на Пенсилвания, а после следва право в Университета на Сиракуза. Стажува в районен съд в Ню Хемпшир. Между 1995 и 2004 г. работи в департамента по правосъдието на Филаделфия, а после става федерален прокурор.

През 2002 г. се жени за Хали Оливър, през 2004 г. се ражда дъщеря им Натали, а през 2006 г. - синът им Робърт, комуто викат Хънтър, както се казва и чичо му. През 2003 г.

Бо влиза в

Националната

гвардия на Делауеър

и е изпратен на

мисия в Ирак

през 2008 г.

Две години преди това се кандидатира за главен прокурор на Делауеър и печели поста. През 2010 г. е преизбран. Помни се неговата реч пред Националния конгрес на демократите през 2008 г., когато баща му е номиниран за вицепрезидент на Обама. Той просълзява залата със спомена за ужасната катастрофа през детството му и пълното себеотрицание, с което баща му се грижил за синовете си.

Преди втория прокурорски мандат 41-годишният Бо е приет в болница, където констатират лек инсулт. 3 години по-късно му поставят диагноза тумор на мозъка след симптоми на дезориентация и слабост. Туморът е отстранен с операция през 2013 г., следват химиотерапия и лъчево лечение. Ракът влиза в ремисия.

Джоузеф обявява, че смята да се кандидатира за губернатор на Делауеър, но през май 2015 г. е приет във военна болница. Ракът се е върнал и

10 дни по-късно

синът на Байдън

умира на 46 г.

Погребан е в Грийнвил, Делауеър, до майка си и сестра си. Байдън публично говори за него с голяма любов и организира църковни мемориални служби в негова памет. Вицето му Камала Харис, която познава Бо добре, също го цени високо и го нарича “моя мил приятел”.

Вторият син Хънтър Байдън е с година по-млад от брат си. Роден е на 4 февруари 1970 г. При катастрофата той получава тежка черепна травма и също лежи с месеци. Взема диплома по история от Университета на Джорджтаун през 1992-а. Една година учи право в Джорджтаунския университет и се прехвърля в Йейл, където завършва юридически науки през 1996 г. 

Междувременно е доброволец в милосърдната дейност на йезуитската черква в Портланд, Орегон. Там среща Катлийн, за която се жени през 1993 г. Двамата имат 3 деца – Наоми, кръстена на покойната му сестричка, Финеган и Мейси, съученичка и приятелка на Саша Обама.

Катлийн и Хънтър се разделят през 2015 г., а две години по-късно се развеждат. Известно време той ходи с вдовицата на брат си - Хали. През 2018 г.

Лънден Робъртс от

Арканзас – танцьорка

в стриптийз клуб,

ражда момиче и

твърди, че е от Хънтър

Той отрича. Но скандалът води до раздяла с Хали, ДНК тест, съд, признаване на биологично бащинство и $ 2,5 млн. за Лънден и детето.

Междувременно в объркания живот на Хънтър се появява нова жена – южноафриканската еврейка Мелиса Коен. Двамата се женят тайно в разгара на скандала с незаконното дете и през 2020 г. режисьорката Мелиса ражда на Хънтър пето дете – момченце, което кръщават на покойния му брат Бо.

Най-голямата внучка – 26-годишната Наоми, е любимка на дядо си, който я вземаше на официални задгранични визити като вицепрезидент. Завършва право в Колумбийския университет, където се запознава със сегашното си гадже – юриста Питър Нийл. Двамата си падат по благотворителни каузи, а Наоми активно се включи в кампанията на Джо Байдън за президент. Парадоксално, но по снимки в мрежата личи, че е близка с дъщерята на Доналд Тръмп - Тифани.

20-годишната Финеган и останалите, които още не следват, също работиха за избирането му за президент.

Вторият син на президента Байдън му причинява сериозни главоболия. Години наред той се бори с тежка наркомания и алкохолизъм. През 2013-а заради положителен тест за кокаин го изхвърлят от военноморския резерв на САЩ. Но още по-големи проблеми създава лобистката му дейност, довела до обвинения срещу баща му в търговия с влияние и конфликт на интереси. Когато през 2014 г. Обама натоварва вицето си с подкрепата на Украйна в конфликта ѝ с Русия, Джо Байдън си създава тесни връзки в Киев. По същото време синът му е уреден в съвета на директорите на украинската газова компания “Бурисма” срещу $ 50 000 месечно. Републиканците в Сената разследват и други съмнителни сделки на Хънтър и твърдят, че е

получил десетки

милиони долари от

бизнесмени в Китай,

Казахстан, Украйна

и Русия за препоръки и лобизъм, включително от вдовицата на бившия московски кмет Лужков Елена Батурина, превела $ 3,5 млн. на фирмата Rosemont Seneca Thornton, чийто съучредител е Хънтър.

Доналд Тръмп с години го държи на мушката си и с обвинения, че баща му е заплашил да спре парите на украинския президент Порошенко, ако не уволни главния прокурор, разследващ “Бурисма”. Тези следствия завършват без резултат и заради тях Тръмп е подложен на импийчмънт, а Хънтър излиза сух от водата. Но и в момента го разследват за данъчни измами.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>