Кой е Лари Кинг?

23.01.2021 16:18

Световноизвестният журналист Лари Кинг е починал на 87 години в Лос Анджелис, съобщава списание „Ролинг Стоун“. Вестта беше обявена в официалния профил на Кинг в „Туитър“.

Лорънс Харви Зайгър (на английски: Lawrence Harvey Zeiger) e известен американски журналист.

Роден е в семейство на еврейски емигранти. Първото му предаване е в регионална радиостанция в Маями през 1957 г. Води токшоу по телевизия CNN, наречено „Larry King Live“.

Предаването е записано в книгата на рекордите „Гинес“ като предаване с най-дълъг живот в ефир. Почти няма световна личност от политиката или шоубизнеса, която да не е гостувала на Лари Кинг. Журналистът е направил повече от 50 000 интервюта за цялата си кариера.

След 25 години на екран, през лятото на 2010 г. Лари Кинг обяви, че напуска телевизията, за да прекарва повече време със семейството си.

След напускането на CNN води предаванията „Larry King Now“ и „Politickling with Larry King“, излъчвани по телевизионния Russia Today (RT) America и онлайн канала Hulu.

„С дълбока скръб „Ора Мидиа“ съобщава за смъртта на своя съосновател, водещ и приятел Лари Кинг, който почина тази сутрин на 87-годипна възраст в „Седарс Синай Медикъл Център“ в Лос Анжелис“, се казва в съобщението.

Легендарният телевизионен водещ беше хоспитализиран хоспитализиран с COVID-19 в края на миналата година.

„Ора Мидиа“ не посочва причина за смъртта му, но американски медии съобщават, че Кинг се е борил с COVID-19 в продължение на седмици, след като е претърпял няколко здравословни проблема през последните години, сред които и битка с раково заболяване.

„В продължение на 63 години в радиото, телевизията и дигиталните медии многохилядните награди на Лари за интервютата му и признанието в световен мащаб свидетелстват за неговия уникален и безспорен талант като телевизионна фигура. Лари винаги гледаше на обектите си на интервюта като на истински звезди на своите шоу програми“, се казва в изявлението на „Ора Мидиа“.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>