Скандално оспорват световна титла на българин в покера

20.01.2021 07:20
Стоян Маданжиев показва умален вариант на шампионския пояс за №1 в света при отпразнуването на титлата с приятели.

През миналата година българинът Стоян Маданжиев спечели световната титла в покера, но сега това скандално се оспорва.

Аржентинецът Дамиан Салас претендира, че е номер 1 на планетата. Виновник за проблемната ситуация всъщност са организаторите от световните покер серии (WSOP).

Заради пандемията от COVID-19 главното събитие за 2020-а се проведе онлайн. Наградният фонд в него - 27 559 500 долара, бе номер 1 в историята.

Респективно и Маданжиев като победител в турнира прибра най-голямата премия в покера - 3 904 685 долара. С тази сума той влезе в Книгата на рекордите “Гинес”. В нея бе вписан и наградният фонд на главното събитие за 2020-а.

След това обаче от WSOP решиха да организират още едно такова. То бе разделено на 2 турнира - единия за покерджии от САЩ, а другият за играчи от останалата част на света. Те също се състояха онлайн. Финалните маси се играха на живо, а победителите - американецът Джоузеф Хъбърт и аржентинецът Дамиан Салас, си оспорваха титлата. Вторият я спечели.

Още при анонса за второ главно събитие Маданжиев разкритикува WSOP за провеждането му, а след триумфа на Салас предложи да се направи сравнение между двете състезания, за да се види кое е по-истинско.

Най-показателната разлика е, че в спечеления от него шампионат са участвали 6000 играчи. Във втория те са само 1400. Салас взема 2,5 млн. долара за успеха си, или близо 1,5 млн. по-малко от Маданжиев. Освен това второто събитие завърши през 2021-а.

Българинът е готов без пари да премери сили срещу аржентинеца, за да бъде сложена точка на спора.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>