Борисов в Лъки: Следобед отпускаме 470 000 лева за двете свлачища (На живо)

18.01.2021 11:47
С премиера Бойко Борисов в Лъки бе и областният управител Дани Каназирева, която лично поиска да бъде направен ремонт на околовръстния път на Пловдив.

- Премиерът обеща на Каназирева ремонт на Околовръстния път на Пловдив

- Нека президентът следващия път каже кои пари да спрем, призова министър-председателят

470 000 лева ще отпусне Комисията за бедствия и аварии на община Лъки за двете свлачища. Следобед министър Христо Терзийски събира Щаба, защото има проблеми на много места.

Това обяви преди малко премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Лъки, разкрива видеоклип, публикуван на страницата на министър-председателя във фейсбук.

Той е на инспекция в родопската община, придружен от зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и областният управител на Пловдив Дани Каназирева.  С тях е и кметът на Лъки Валентин Симеонов. Те разгледаха укрепителни дейности и ремонтирани улици в градчето.

„Следобед Терзийски събира Щаба за бедствия и аварии, защото има проблеми на много места - Петърч, Костинброд, Гоце Делчев, деретата по Брезница, Дъбница и на други места, за да може да се вземе решение и още днес  да се отпуснат средства за възстановяване на участъците. Трябва тук да се потърсят алпиниски, защото на Рилския манастир няколко пъти падаха скални маси и добре че нямаме жертви. По пътя за Рилския манастир има 80-90% е наклонът и могат да работят само алпинисти“, посочи Борисов.

Той повтори, че до края на деня ще се получат средствата."Правим училища и блокове, даваме милиони за пътища. Пътят за Кръстова гора е на привършване. За Родопите се влагат много пари и мисля, че хората го виждат. Обходите на Пловдив и Асеновград също се правят“, добави премиерът. Каназирева вметна, че е много добра новина за Пловдив, че започва ремонт на околовръстното шосе. "Премиерът ми обеща лично, че ремонтът ще бъде направен", добави Каназирева.

„Природата ни е много красива, но скалите са ни много лоши. При тези температури водата, която е замръзнала, води до това да започнат да падат. Виждате какви скални маси в момента се отнемат, за да се разширяват пътищата. 53 млн. лв. дава държавата за това. Парите са по сметките, започва се фрезоване, алфалтиране на няколко места, прави се разширяване и се правят канавките“, допълни той.

Борисов не подмина и изявлението на президента Румен Радев, който заяви, че се източват много пари от бюджета.

„Много бих искал, когато следващия път той се изказва, да каже които средства  да спрем.  Да каже: "Борисов, незабавно спри тези 106 млн. лв. на месец за пенсионерите, с които даваме по 50 лева отгоре. Или пък 15% от увеличението на полицаите и пожарникарите, спри двойното увеличение на заплатите на учителите, спри парите за кметовете!". Да каже които точно пари да спрем - за хората на първа линия, за мерките 60/40, 80/20 и 75/0? Да каже: "Спрете АМ „Хемус“, защото не е важно за Варна и Търново, спрете Ботевград - Мездра, Монтана - Враца - Видин, спрете АМ "Европа".

Да каже: "Спрете незабавно АМ "Струма".

Харчели се пари. Изброих сигурно 5 млрд. лв. в тези проекти и за това, което се прави. Пандемия е. Виждате в другите държави в какви тежки условия са. В България с майсторско управление в момента сме добре и бизнесът работи“, допълни той.

Кметът на Лъки Валентин Симеонов заяви, че през годините с правителството е работил много добре, независимо, че е от друга политическа сила. "За три месеца кабинетът е осигурил за региона 53 млн. лева - за пътя от Юговския разклон до Лъки, за отсечката Белица - Загражден, която е връзката на общините Лъки и Баните. Хората преди обикаляха по 80 км", посочи Симеонов.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>