Ясен Петров ще работи с щаба си от Китай

15.01.2021 18:12
Ясен Петров. Снимки ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Ясен Петров бе официално представен като селекционер на националите от Емил Костадинов.

Емил Костадинов: За първи път треньор не ми постави и едно условие

Новият национален селекционер Ясен Петров ще работи с щаб, който познава много добре и е работил с някои от тях дори в Китай. Негови помощници ще бъдат Костадин Видолов, негов съотборник в “Ботев”, Георги Шейтанов, който ще работи с вратарите, и Александър Георгиев, който пък в момента е в школата на “Левски”, но преди това е бил при юношеските национали.

Първата задача на екипа е да тръгне на обиколка през отборите, които дават национали.

Вариантът за някакъв лагер през февруари е бил обмислян, но е невъзможен.

“Просто ще объркаме всичко. Дори подготовката на отборите. Всички знаем кои дават национали, ще се съсредоточим върху тях”, обясни Петров.

Първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов пък изненада всички с признанието защо в крайна сметка е предпочетен пловдивчанинът.

“За първи път откакто съм ръководител, дали в ЦСКА, или БФС, треньор не ми поставя нито едно условие за да започне работа. Нито едно”, обясни Костадинов.

“Единствената разлика отпреди е, че брадата ми е по-бяла. Може би съм по-мъдър и това е единствената разлика”, обясни той. “Или по-малко луд”, репликира го Костадинов.

“Ако е възможно, трябва да върнем някоя искрица. Имиджът спадна през последните години, той вълнува както мен, така и всички привърженици. Това е колективен спорт, в който, ако ние дадем някоя искрица, ще зарадваме българския народ в тези трудни ковидни имена”, каза още новият наставник на националите.

Дебютът му е в световните квалификации, където през март срещаме Италия и Швейцария в София и гостуваме на Северна Ирландия в Белфаст.

“Наистина ще е трудно в такава обстановка и при толкова наситена програма”, отбеляза Петров.

Новият селекционер бе категоричен, че единственият политик, когото познава, е спортния министър Красен Кралев, с когото работили заедно в “Черно море”. Въпросът му бе зададен от “24 часа”, след като селекционерът на младежите Александър Димитров веднага бе атакуван, че е приятел на премиера, когато се заговори, че той ще става треньор на мъжете.

“Проведох позитивен разговор с Александър Димитров. Футболът е колективна игра, трябва да имаме добра атмосфера и да я пренесем към футболистите. Искам те да имат самочувствие, а не страх”, каза Ясен Петров.

Веднага след пресконференцията той отиде да се обади на бившия селекционер Георги Дерменджиев. Двамата са от Пловдив и отдавна се познавали, обясни Ясен Петров.

Ако не е бил националният тим, миналия петък той е щял да пътува отново към Китай, където имал доста добра оферта от местен отбор. (24часа)

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>