Зоран Заев и Лиляна Павлова обсъдиха стратегически европроекти

05.12.2020 13:27
Лиляна Павлова СНИМКА: Архив

Проекти от стратегическо значение за Република Северна Македония, сред които проектът за регионално свързване Коридор номер осем, газопроводът Гърция-Северна Македония, инвестициите в здравеопазването, опазването на околната среда и енергийната ефективност бяха основните теми на среща в петък между премиера Зоран Заев и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова, съобщава агенция МИА.

В срещата участва и финансовият министър Фатмир Бесими, който заедно с премиера Заев отбеляза, че правителството търси начини за подпомагане на гражданите по време на пандемията и се подготвя за икономическото възстановяване на страната след преодоляването й.
Зоран Заев е заявил, че РСМ е силно ангажирана с европейския дневен ред. Той е посочил, че подобряването на регионалната инфраструктура ще свърже по-добре Западните Балкани и това ще даде отражение и върху по-доброто политическо сътрудничество. "Също толкова важна е и подкрепата, която получаваме, за подобряване качеството на живот на нашите граждани", каза Зоран Заев и благодари на Лиляна Павлова, съобщава БТА.

Финансовият министър Фатмир Бесими е подчертал важността на подкрепата на Европейската инвестиционна банка за националния план за икономическо развитие.

Европейската инвестиционна банка вече финансира или е готова да започне финансиране на проекти в сферата на здравната грижа, онлайн образованието, изграждането на институционален капацитет.

Регионалните и местните проекти, които ще бъдат финансирани, ще бъдат съгласувани с икономическия и инвестиционен план за Западните Балкани на Европейската комисия.

Други от От страната и света

Намерили снимки на Марин Димитров с Паскал в телефона на сина му Стефан

Свидетел по аферата с митниците е направил скандални разкрития за бизнесмена Марин Димитров. В показанията си той твърдял, че арестуваният за контрабанда е предложил 250 хил

Без реклама на хазарта още от Разпети петък. За държавното тото ограничения няма (Обзор)

Затварят игралните зали в населени места с под 10 000 души Рекламата на хазарта се забранява във всички медии - това гласуваха депутатите окончателно и единодушно на извънредно заседание във вторник

Правителството ще тегли заеми за половин милиард лева през май

Служебното правителство на Димитър Главчев подготвя два заема за общо половин милиард лева през май. Това става ясно от публикувания емисионен календар за месеца

ЦИК: „Сиела Норма“ ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни

„Сиела Норма“ ще осигурява машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни. Решението е на Централната избирателна комисия (ЦИК)

Задължение, а не престъпление извършил прокурорът Сулев, като обвинил Пепи Еврото (Обзор)

Съдът прекрати делото срещу него, започнало заради "Осемте джуджета" Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев не е извършил престъпление, а е упражнил правомощията си

>