Община Пловдив брои 68 000 лв. за Нова година на площада - ето кои ще ни веселят

25.11.2020 08:00 Радко Паунов
Миналата година Коледният базар събра хиляди, сега ще е на Малката главна, ако няма забрана.
Коледа в "Капана" е красива.

Стяга пищен Коледен базар и концерти на Рождество

Точно месец остава до Рождество Христово и пловдивската община се готви трескаво за празниците, въпреки пандемията.

"Ако няма забранителни разпоредби на централно и местно ниво, събитията ще се състоят", уточняват от дирекция "Култура".

Венецът на тържествата ще е посрещането на Нова година на площад "Стефан Стамболов". Управата е провела вече поръчка и е сключила договор за 67 900 лева.

 Преди дни работници монтираха по главната улица 45 коледни камбани. Украса има и по стълбовете на бул. "Цар Борис Трети", както и на други възлови места.

Те ще заблестят със запалването на коледната елха на площад "Стефан Стамболов" на 1 декември. В тържеството и тази година ще участват Хора на момчетата и певческата формация "Евмолпея". Известният актьор Стоян Сърданов пък ще бъде дядо Коледа.

На 24 декември на откритата сцена  ще има обеден концерт на фолклорен ансамбъл "Пълдин". Навръх Коледа на същото място и по същото време Биг-бенд "Пловдив" ще свири, а вечерта ще пее трио "Сопрано".

На 26-и отново на сцената ще има два концерта - "Ася в страната на талантите" и певческо дружество "Ангел Букорещлиев".

От 19-и до 26-и на ул. "Райко Даскалов", известна на пловдивчани като Малката главна, ще се състои Коледен базар в "Капана". "Украсата ще е много богата. В началото и в края ще монтираме две арки, а под тях ще се оформи тунел от гирлянди и коледни играчки", обясни организаторът Никола Сивков. Базарът ще предлага авторски изделия, бижута, подаръци, ще има и коледни лакомства. Той ще се простира от Туристическия център до галерия "Капана".

За посрещането на Нова година общината вече е провела обществена поръчка и е сключила договор. Тържествата започват в 22 часа, когато на сцената ще се качи певицата Керана. След нея са "Диана Експрес", а преди полунощ ще излязат певците, музикантите и танцьорите на ансамбъл "Тракия". След словото на президента следва зрелищна заря и кръшно хоро.

А в малките часове публиката ще подгрява младата поп изпълнителка Дара. Водещ ще е Део.
Сумата от 67 900 лева е за хонорари на изпълнителите, платени авторски права, за сцена, екрани, транспорт, нощувка и кетъринг на артистите.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>