Съветник на Нинова и създател на погребално бюро поема червения пресцентър

26.10.2020 15:18

Медийният съветник на соцлидерката Корнелия Нинова Васил Самарски поема пресцентъра на БСП, съобщиха от "Позитано" 20.

Досегашната шефка на пресцентъра Жанет Пашалиева преминава на работа в червената телевизия като мениджър „Програмна и техническа дейност”.

Самарски стана медиен съветник на Нинова малко преди предизборната кампания за председателския пост, след като тя отстрани пиарката си Бояна Бозаджиева.

Самарски е роден на 4 ноември 1969 г. в Казанлък. От биографията на сайта му става ясно, че е завършил Средното специално художествено училище за сценични кадри в Пловдив, специалност „Икономика и организация на театъра“. Магистър по икономика и управление на индустрията в УНСС.

Има няколко бизнесначинания. През 1991 г. в съдружие създава Погребално бюро “Танатос” в Казанлък.

Година по-късно се преориентира към медиите и отново в съдружие създава радио “Вис виталис”, а през 2007 г. - телевизия Пресс ТВ – Казанлък.

От 1995 г. е председател на Народно читалище “Искра-1860” в Казанлък, а 1998 г. става основател и директор на местния театър “Любомир Кабакчиев”.

Пет мандата е бил общински съветник от БСП в Казанлък, като два от тях и председател на Общинския съвет (от 1995 до 2015 г.). През 2013 г. е член на съвета на директорите на „ММИ” ЕАД.

В периода от 2013 до 2017 г. е бил председател на Областния съвет на БСП – Стара Загора.

От създаването на червената телевизия през 2018 г. насам работи в нея като автор и водещ на предаване за общините, а от тази година и като част от ръководния екип, отговарящ за финансовите и административни въпроси.

Член е на Управителния съвет на АБРО - Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори.

В биографията си е посочил още членство в Управителния съвет на НАПОСРБ (Националната асоциация на председателите на общински съвети в РБългария), на НСОРБ, на Регионалната асоциация на общините „Тракия”, Областния съвет за развитие на област Стара Загора, на УС на фондация „Чудомир”, на Българската асоциация за театър, на Сдружението на театралните директори в РБългария.

В биографията на сайта си Самарски е описал и личните си качества и умения. Сред тях са: "Общителен, ерудиран, последователен и взискателен. С широки интереси, насочени към политиката, икономиката, социалната сфера, екологията, медиите и културата. Добър оратор. Аналитичен ум. Организаторски способности. Силна интуиция и умения за бързо взимане на решения."

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>