Нурмагомедов разбил Гейджи със счупен крак

25.10.2020 08:49

Хабиб Нурмагомедов е разбил Джъстин Гейджи със счупен крак, разкри шефът на UFC Дейна Уайт. Инцидентът е станал 3 седмици преди двубоя, като руснакът е бил с два счупени пръста и костица в ходилото. Това обаче не му попречи да размаже съперника си в Абу Даби.

След мача Нурмагомедов, който записа 29-а поредна победа обяви, че се оттегля, защото така е обещал на майка си. "Тя не искаше да се бия без татко, а единствено ми разреши да изляза, ако това е последният ми бой. Аз спазвам думата си и приключвам", заяви Хабиб. Той загуби баща си, който е и негов треньор от коронавирус преди няколко месеца.

"Днес беше последният ми бой в UFC. Когато ми се обадиха за боя с Джъстин, поговорих с мама и тя ми обясни, че не иска да се бия повече без татко. Обещах, че това е последният ми бой. След като съм дал дума, съм длъжен да я спазвам докрай.

Всичко, което искам от UFC е във вторник да съм първи в рейнигна на бойците без значение на категорията. Заслужавам го, имам 29 боя без нито една загуба.

Аз съм просто момченце от планинско село. Брат ми твърди, че според Google съм най-обсъжданият човек в света. Не му вярвам. Просто с татко искахме да стана шампион. Дори не съм си мислил, че това може да ми се случи. Ако имате родители, бъдете с тях повече. На мен ми остана само мама и заради това искам да съм повече с нея", заяви след боя Хабиб.

Хабиб получи поздравления дори от Кристиано Роналдо за успеха си. Поздрави го и Конър Макгрегър, един от най-големите му съперници.
Ведната след победата екипът на Нурмагомедов е излетял за Дубай.
Хората в Дагестан излязоха на улиците, за да празнуват невероятната победа на своя сънародник и любимец. Орелът спечели с бесен ключ с крака, от който съперникът му изпадна в безсъзнание за секунди.
Според неговия чичо, който зае мястото на баща му в ъгъла, Хабиб ще стане наставник в клуба си по ММА в Дагестан.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>