Българката шеф Мария Озтюрк - единствената чужденка в турския национален отбор на готвачите

24.10.2020 17:58
Шеф Мария Озтюрк пред камерата на "Ние"
Стилиян Иванов по време на снимките на интервюто

Тя е вторият гост в поредицата интервюта, които Стилиян Иванов прави според хороскопа на човека

Шеф Мария Озтюрк е вторият гост в онлайн поредицата "Ние", в която режисьорът Стилиян Иванов представя доказани професионалисти в контекста на личния им хороскоп.

Тя е българка, която живее от 20 години в Истанбул. Единствена чужденка е в турския национален отбор към Федерацията на готвачите и сладкарите на Турция - ТАШФЕД, и Посланик на България в Международния тортен Шампионат Cake de la Cake.

Водещата на "Ние" Милена Павлова разчита звездните послания към госта, кодирани в часа на раждането му, както и настоящите небесни конфигурации в неговия живот, за да подскаже на зрителите, че само чрез самопознание, включващо дори науката астрология, човек може да извлече максималното от земното си проявление тук и сега.

Съгласно астрологичната карта - асцендент под знака на Риби и Слънце, живеещо в 12-и дом, управляван от Водолей - Мария Озтюрк е нестандартна и оригинална в съчетаването на изкуството и духовното.

Тя е художник, реставрирал икони, но и ненадминат декоратор на сладкарски изделия. Човек, който може да превърне най-обикновените неща в артпослания.

Северният възел на Озтюрк също е в 12-и дом, което й помага да разбере и приеме многоликия и универсален образ на това, което хората наричаме “Бог”.

Съзвездието на практичното изкуство, но и на кулинарията - Телец, управлява дома на комуникациите и преподаването. Неслучайно Мария има собствена школа по декориране на торти, в която ученици от целия свят се учат как да превръщат вкусното в красиво.

На 13 декември Мария Озтюрк и учениците й ще представят свои творби в галерията на Центъра по себепознание “Орфей” в София. Изложбата ще приключи с благотворителен търг в помощ на самотни хора, като откупените експонати ще украсяват регионални читалища и библиотеки.

През 2021 г. Юпитер ще пребивава във Водолей. Може би затова Мария се подготвя да разшири дейността си в интернет пространството - любимата среда на Водолеите.

Интервюто с нея ще бъде излъчено на 25 октомври, неделя, от 20 ч във фейсбук страницата на Център по себепознание “Орфей”.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>