Разкрития в съда: Синът на убитата милионерка първо търсил някой да я отрови (снимки)

21.10.2020 11:29 Анелия Перчева
Операторът Георги Сарай
Обвиненият за убийството на милионерката Здравко Дечкин

Покойният син на убитата през 2009-а пловдивска милионерка Виолета Балабанова търсил човек, който да я отрови. За това свидетелства в съда операторът Георги Сарай, приятел с Георги Балабанов, сина на богаташката. Самият той е подсъдим за палеж на EVN.

„При едно от посещенията си в дома ми Балабанов ме попита дали познавам някого, за да сложи нещо в бирата на майка му. Имаше предвид мой познат фармацевт", посочи Сарай. Самият той му отговорил тогава да не се занимава с подобни глупости. След време обаче Балабанов отново повдигнал въпроса дали операторът не може да измисли някого "да оправи Виолета" с медикамент.

"Как така ще убиваш майка си", възкликнал Сарай. А милионерският син му отвърнал, че тя е погубила баща му.

В залата свидетелят разказа, че Георги Балабанов го завлякъл със 7000 лева. Обещал му, че ще ги вложи в инвестиционен фонд, което ще му донесе после много пари. Двамата дори сключили договор, че ще му върне 10 000 лева. На няколко пъти синът на богаташката действително му давал по 200 лв. на месец, но после престанал и спрял да си вдига телефона.

Според Георги Сарай в онези години Балабанов парадирал с финансовите си възможности - вървял с големи пачки, карал поршета. Пиел и смъркал кокаин.

Залъгвал оператора, че може да му уреди клиенти за реклами и снимки, но не направил нищо. Веднъж му предложил да филмира корупционни схеми между прокурори и адвокати, Сарай отказал.

Тъй като свидетелят не си спомняше подробности от срещите си с милионерския син, му бяха прочетени показанията, дадени пред разследващ полицай през 2011-а.

Сарай се усъмни в подписите си под тях и прокуратурата поиска графологична експертиза.

Обяснения в съда даде и Костадин Балабанов - завареният син на Виолета Балабанова. Той не поддържал отношения с нея след смъртта на баща си. С брат си Георги се чул след нападанието над богаташката на 30 септември 2009 г. 

"Беше много разстроен от случилото се", твърди Костадин Балабанов.

Според обвинението именно Георги Балабанов е бил поръчител на покушението над собствената му майка. Той успял да убеди своя приятел Здравко Дечкин да я причака пред дома й и да й отмъкне чантата. В нея Виолета носела нотариални актове на скъпи имоти. Целта на Балабанов била по този начин да сложи ръка над тях.

Дечкин дръпнал чантата, но милионерката оказала съпротива и той я намушкал, твърди прокуратурата. Седмица по-късно Балабанова издъхнала в болница.

Извършителят бе заловен 10 г. след смъртта й. Самият той отрича да й е нанесъл удари с нож.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>