След 21 г. на терена Бадема приключва кариерата си (Снимки)

19.10.2020 23:23 Константин Ботушаров
Емил Гъргоров дебютира за “Локо” (Сф) на 10 април 1999 г.
Бадема вкарва победния гол срещу Германия в контролата на младежкия национален отбор на 27 февруари 2001 г. България бие с 1:0 на "Българска армия".
31 октомври 2003 г. Бадема се е разписал за ЦСКА срещу “Левски” на “Герена” при равенството 1:1.
Валентин Михов връчва на капитана на ЦСКА Гъргоров трофея за победител в турнира за купата на България през 2006 г.
Емил и Ина се венчаха на 8 юни 2006 г.
Бадема триумфира като шампион с "Лудогорец" през 2012 г.
22 март 2013 г. Гъргоров се бори с двама малтийци на заснежения терен в София при победата на националния отбор с 6:0. Той вкара едно от попаденията.
Гъргоров завърши кариерата си с екипа на "Витоша" (Бистрица).

След над 21 г. по терените едно от явленията в българския футбол през ХХI век - Емил Гъргоров-Бадема, приключва кариерата си, разбра от него “24 часа”.

За последно 39-годишният техничар бе част от състава на втородивизионния “Витоша” (Бистрица). Гъргоров остава в този клуб и във футбола, но вече като част от състава на ветераните.

Всъщност Бадема стартира кариерата си още в края на миналия век. На 10 април 1999 г. офанзивният полузащитник дебютира в първия отбор на родния си “Локо” (Сф) при загубата с 0:2 като гост на “Шумен”.

През лятото на 2002 г. от ЦСКА плащат 1 млн. лева за привличането на Гъргоров. На “Българска армия” той изкарва общо 4 периода. С “червените” е 3 пъти шампион и има 2 купи на България.

Бадема подписва с “Лудогорец” през 2011 г.. Печели 2 титли с разградчани, а веднъж триумфира в турнира за купата.

В началото на 2015 г. Бадема се завръща в “Локо” (Сф) и с родния си клуб стига до бронзовите медали в шампионата.

Следват престои у нас в “Локо” (Пд), “Берое” и ЦСКА 1948, за да се стигне до последната спирка в кариерата му - “Витоша” (Бистрица).

В чужбина Гъргоров играе във Франция, Румъния и Китай съответно за “Страсбург”, “Университатя” (Крайова) и “Шидзяджуан”. Българинът влиза в историята на азиатския тим.

На 1 ноември 2014 г. с гол от дузпа на Бадема в 93-ата мин воденият от треньора Ясен Петров “Шидзяджуан” за първи път успява да влезе в елитната дивизия на Китай. Гъргоров се разписва за крайното 3:2 над “Куиндао” и победата носи на тима му промоция.

За националния отбор на България офанзивният футболист има общо 22 мача с 3 попадения.

Бадема вече записа дебют за ветераните на “Витоша” (Бистрица), и то впечатляващ. В мача срещу “Люлин” Гъргоров вкара гол и раздаде 3 асистенции. В този тим той ще е съотборник с Георги Пеев, с когото отраснаха заедно в “Локо” (Сф).

След оттеглянето на Бадема във футбола ни останаха още двама играчи, които са стартирали кариерите си през миналия век. Мартин Камбуров играе за ЦСКА 1948. Венцислав Бонев за последно бе във “Витоша”. И двамата са на по 40 г.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>