Десислава Йорданова: Фенка съм на Нинова и хора от БСП стоят зад атаката с фалшивата диплома

28.09.2020 12:47 Руслан Йорданов
Десислава Йорданова. Снимка: Личен профил във Фейсбук.

„Историята с фалшивата диплома е абсолютна клевета и зад атаката срещу мен стоят вътрешнопартийни опоненти в БСП“.
Това заяви пред 24plovdiv.bg председателят на партийната организация в район „Западен“ в Пловдив Десислава Йорданова.

Днес Районната прокуратура в Пловдив започна разследване на скандала с дипломата й.

Журналистическо разследване на NOVA твърди, че Йорданова се е сдобила с магистърска степен в Медицинския университет, като е представила преди това подправен документ, че е има завършена бакалавърска степен в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Медицинският университет анулира магистърската й диплома, а партийната шефка на "Западен" досега не е показала бакалавърската си диплома, а само някакви служебни бележки.

„До края на седмицата ще събера всички необходими документи, за да заведа съответните съдебни дела. Нямам притеснения за каквото и да било“, допълни Йорданова.

Според нея тя е жертва на червен заговор, тъй като е известна в БСП като „фенка на Корнелия Нинова“ и я е подкрепила на лидерския вот.

„Не мисля, че е случайно, че тези атаки се случиха след прекия избор на лидера и конгреса на БСП. Същия ден мен и баща ми (народният представител д-р Георги Йорданов – б.р.) бяхме избрани с голямо мнозинство в Националния съвет“, смята социалистката.
Йорданова обясни, че преди време е била приета да следва в Международния славянски институт.

Той обаче загубил акредитацията си и затова студентите били пренасочени към Аграрния университет и филиала на ПУ в Кърджали. Именно от кърджалийския филиал била била бакалавърската диплома на Десислава Йорданова.

Прокурори и полицаи също ще установяват дали е извършено документно престъпление. Те проверяват за съставен неистински официален документ – служебна бележка за завършена бакалавърска образователна степен.

Според разкритията по документи през 2010 г. Йорданова е завършила почти с отличие "Обществено здраве и Здравен мениджмънт" в задочна форма на обучение.

Година преди това тя постъпва в Медицинския университет с молба, в която освен квитанция за платена такса, прилага и копие от диплома за завършено висше образование икономика в ПУ "Паисий Хилендарски". Само че от Медицинския университет не откриват документа в архива си.

В регистъра има служебна бележка, предоставена от другия университет, в която се декларира, че пловдивската социалистка и доскорошен общински съветник е завършила висше образование в ПУ "Паисий Хилендарски" във Факултет "Икономика" - специалност "Маркетинг и мениджмънт".

Документът обаче съдържа правописни и фактологични грешки. Йорданова не е завършила "Икономика", защото такъв факултет не съществува там. Няма и такава специалност "Маркетинг и мениджмънт",  е установила разследване на NOVA.
Десислава Йорданова обаче заявява пред медията, че е завършила "Стопанско управление" в "Стопански факултет" към ПУ. Но отново не показва дипломата.

От Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" обявиха, че не е издавана служебна бележка на Десислава Георгиева Йорданова, защото университетът няма такава практика. Там се издава само "Уверение" върху бланка на вуза.

Новият ректор на МУ професор д-р Мариана Мурджева започна проверка и междувременно Академичният съвет анулира магистърската диплома на Йорданова.

На сайта на БСП-Пловдив във визитката на председателката на организацията в "Западен" е посочено, че е завършила висше образование степен "бакалавър" в ПУ "Паисий Хилендарски", специалност "Стопанско управление".

Десислава Йорданова е дъщеря на депутата от БСП доц. Георги Йорданов. В Пловдив той е заемал различни ръководни здравни постове. При управлението на Жан Виденов доц. Йорданов, който е стоматолог, оглавяваше Районната здравна инспекция. След това бе начело на бившата Окръжна болница и общинската МБАЛ "Св. Мина".

Дъщеря му е записана да учи "Обществено здраве и здравен мениджмънт" в Медицинския университет в Пловдив точно, когато факултетът "Обществено здраве" се оглавяваше от покойния вече бивш лидер на КНСБ проф. Желязко Христов. А ректор на вуза бе проф. Георги Паскалев, известен с близостта си към лявата идея. През въпросния факултет минаха доста деца на пловдивски медици, припомнят паметливи.

Десислава Йорданова освен лидер на БСП в район "Западен" заема и длъжността главен експерт "Здравеопазване и социални дейности" в пловдивската община "Родопи" именна на базата на магистърската си диплома. Тя зае поста, след като кмет стана Павел Михайлов, избран вчера в НС на БСП.

Самата тя от младежки години е сред изявените активисти на БСП. По време на протестите срещу първия кабинет на Бойко Борисов Йорданова скандираше в първите редици "Власт на народа!". В миналия мандат беше общински съветник от БСП в Пловдив. Не пропуска национални партийни форуми, където редовно качва снимки на личната си страница във фейсбук.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>