Откриха обновен квартал със 100 места за паркиране в центъра на Пловдив (снимки)

28.09.2020 11:25 Радко Паунов
Георги Стаменов, Здравко Димитров и Пламен Райчев прерязаха лентата. Снимка: Авторът
Не липсваше и обичайната погача.
Митко Коджаниколов благодари на кмета за ремонта.
Обновената зона на бул. "Копривщица".

Обновен до неузнаваемост квартал с над 100 места за паркиране откриха градоначалникът Здравко Димитров и кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Реновираната зона се намира на ул. "Прогрес" и бул. "Копривщица" с 4-етажните блокчета, в едно от които е израсла и Стефка Костадинова.

Близо половин век районът не е ремонтиран, улиците бяха като лунен пейзаж, сега са чисто нови.

"Благодарим ви, много е хубаво", каза Митко Коджаниколов на кмета Здравко Димитров. "Не се познаваме с вас, нали. Кажи го на глас да се чуе, че сте доволни", отвърна му Зико.

300 000 лева са инвестирани в ремонта, който започна през май. Тогава жители от квартала изразиха недоверие към предстоящите строителни дейности. "Сега точно тези хора са едни от най-големите поддръжници", отбеляза Георги Стаменов.

Той припомни, че на мястото на ламаринените гаражи са изградени новите места за паркиране пред блоковете. Засега няма скоби. "Ако някой от живеещите пожелае, може да си наеме", каза Стаменов.

Според Здравко Димитров има места, където хората желаят да си запазят платено място за паркиране пред блока, а други не искат.

В момента се възстановява стар сондаж, за да може цялото пространство да се полива. Предстои есенно залесяване в квартала.

Кметът Здравко Димитров отбеляза, че от началото на годината досега в Пловдив са изградени общо 1200 места за паркиране.. От тях 370 са в "Централен", 450 - в "Западен", 220 - в "Южен", 60 - в "Източен", където се правят още 100 и 109 в "Северен".

Зам.-кметът по строитестлството Пламен Райчев допълни, че този обект е последният, който е ремонтиран с голямата поръчка за 6 млн. лева.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>