Азербайджанският президент обеща победа над Армения

27.09.2020 17:50
Илхам Алиев СНИМКА: Ройтерс

Азербайджанският президент Илхам Алиев обеща победа над Армения, на фона на избухналите тежки сражения в района на Нагорни Карабах, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Армията на Азербайджан се сражава днес на негова територия, защитава териториалната му цялост, нанася унищожителни удари на врага. Нашата кауза е справедлива и ние ще победим", каза азербайджанският президент в реч по телевизията.

Алиев обвини Армения, че е започнала тази сутрин обстрел на азербайджански населени пунктове, причинявайки цивилни и военни жертви.

Арменският премиер Никол Пашинян призова населението на страната да "бъде готово да защитава свещеното отечество".

"Да подкрепим здраво нашата държава, нашата армия. . . и ние ще победим. Да живее славната арменска армия!", написа Пашинян във Фейсбук.

Арменският премиер обяви военно положение и всеобща мобилизация на резервистите.

Малко по-рано сепаратистките власти в отцепилата се от Азербайджан, населена преобладаващо с арменци област Нагорни Карабах въведоха военно положение и обявиха всеобща мобилизация на местните жители, навършили 18 години.

Други от От страната и света

Три самолета МиГ-29 ще прелетят над София по случай празника на Българската армия

Денят на храбростта и празник на Българската армия ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини в София, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната

Началникът на отбраната благодари на политиците за увеличените заплати

С благодарност към политиците, че одобриха увеличение на заплатите на военните, отбеляза Деня на храбростта началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов

Атанас Запрянов: Първите изтребители Ф-16 ще дойдат у нас началото на 2025 г.

Първите изтребители Ф-16 ще дойдат у нас в първото тримесечие на 2025 г., тъй като тази есен пилоти ще се обучават на тях в САЩ. Следващата година ще получим и новите машини "Страйкър"

Ген. Венцислав Мутафчийски: Очакваме параклиса в двора на ВМА да пристигне до 3 месеца

Очакваме параклисът в двора на Военномедицинска академия да пристигне до 2 или 3 месеца. Ще бъде сглобен на определеното място, поръчали сме да се изработят купетата, които ще бъдат позлатени

Георги Гвоздейков договаря поръчка за купуване на 35 нови мотриси

Транспортният министър Георги Гвоздейков пряко договаря мегапоръчката за закупуване на 35 нови мотриси, като покани 4 компании за водене на преговори. Това става ясно от публикувано обявление в

>