Йоана винаги си пуска “Притури се планината”, когато изкачи някой връх

27.09.2020 16:03
Йоана стана популярна покрай участието си в "Х Фактор". СНИМКИ: АНГЕЛ ЗАХАРИНОВ/ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС
Певицата пусна третия си сингъл.

“Я кажи ми, облаче ле бяло” е първата

песен, която младата изпълнителка

научила като дете, пеела я с баща си

Йоана стана популярна за широката публика с участието си в петото издание на “Х Фактор”, където стигна до финала. С музика се занимава от 4-годишна и трупа опит на сцената с участия в певчески конкурси и фестивали. Другата ѝ голяма страст през годините са танците.

Талантливата изпълнителка дебютира като професионален вече артист с парчето “Да не спим”. В огромен хит се превърна втората ѝ песен Fiesta, която се изстреля на върха на музикалните класации. Сега вече се върти и третият ѝ сингъл “Нямат любов”, който е създаден по време на първия международен творчески лагер за писане на песни у нас Sofia Songwriting Camp. Автори на музиката са Дара, Елеонора от 4Magic, шведският хитмейкър Fabian Thorsson и Tooji Keshtkar, представил родната си Норвегия на конкурса Евровизия през 2012-а. Текстът е дело на Венцислав Чанов и Саня Армутлиева.

1. Rihanna – Live Your Life

Спомням си как в една лятна нощ с приятелките ми се качихме с коли до красив язовир. Имаше пълнолуние и луната оставяше сребърна следа във водата, а ние слушахме това парче и заедно пеехме So Live Your Life. Свързвам го с този незабравим спомен за безгрижие и свобода.

2. “Я кажи ми,

облаче ле бяло”

Това беше първата песен, която изпях. Бях съвсем малка, баща ми свиреше на китара и обичахме да я изпълняваме заедно.

3. Queen – Bohemian Rhapsody

Наистина обожавам Queen! Музиката, която са създавали за мен е съвкупност от ненадминат талант, необикновена емоция и любов. Гледах филма Bohemian Rhapsody три пъти и всеки път успяваше да ме разплаче. Намирам огромно вдъхновение във Фреди Меркюри и неговото творчество. Абсолютно безподобен е!

4. Harry Styles -

Sign Of The Times

В моментите, в които не съм в настроение или изпитвам тъга, винаги си пускам това парче, защото носи страхотна енергия и ме мотивира. Кара ме да се чувствам силна и свободна, все едно се издигам в облаците, точно както Harry в клипа.

5. Йоана – “Нямат любов”

“Нямат любов” е най-новият ми сингъл и нямаше как да не го подредя в 10 най-любими мои песни, защото вложих много труд и любов в него. Придава ми много лятно настроение и винаги ми напомня, че не трябва да се страхуваме да обичаме.

6. Стефка Съботинова

– “Притури се планината”

Само изричайки заглавието на тази емблематична песен, настръхвам цялата. Много обичам да ходя в планината, там успявам да се свържа с природата най-добре, често правя походи с приятели. Всеки път, когато изкачим някой връх, си я пускаме и застиваме. Да гледаш величието на природата, докато звучи тази песен, е неописуемо.

7. Rosalia – Juro Que

Rosalia e изключително многопластов артист, с такава енергия и любов към музиката. Уникален талант и харизма! Слушам тази нейна песен винаги когато пътувам, обичам да я пея и да усещам страстта, която предава.

8. Monoir ft. Brianna –

Shadows и DONY – Guapa

Тези две парчета бяха химни на лято 2019-а. Точно тогава аз и още 14 приятели бяхме заедно на един спиращ дъха плаж на Малдивите и се наслаждавахме на залеза, а за фон звучаха точно тези две песни почти през цялото време.

9. Camila Cabello – Sangria Wine

Беше лято, бях в Барселона и тогава я чух за първи път. Тематично пробвах и сангрия за първи път. Е, не ми хареса, но пък песента е много свежа и до ден днешен събужда латино танцьорката в мен. (Смее се.)

10. Saint JHN – Roses

Беше февруари, а аз бях кума  на сватба в Париж. Бяхме отишли да се снимаме пред Айфеловата кула точно след церемонията и си пуснахме Roses. Винаги ще помня този момент с нея. 

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>