Война в "Базел" преди плейофа в ЦСКА

26.09.2020 04:00

7000 подписа вече има под петицията Бернхард Баумгартнер да напусне борда на директорите на швейцарския “Базел”, следващия съперник на ЦСКА в плейофа на Лига Европа.

Причината са един куп скандали и сътресения, които оставиха големия клуб на шесто място във временното класиране на първенството.

Проблемът е, че Баумгартнер е собственик и дори да напусне председателското място в борда, няма как да не остане в него.
Конфликтът със собственика доведе до напускането на легендата Алекс Фрей, който бе наставник на младежкия отбор. Фрей се махна от поста и обяви, че не иска повече да има общо с клуба.

“Базел” стигна до двубоя с ЦСКА по същия начин, както “червените” надиграха скромния “Торшавн” от Фарьорските острови - вихрено начало и след това отпускане.

Срещу “Анортозис” швейцарците дръпнаха с 3:0 до 21-ата минута. Първо Силван Видмер откри в 4-ата, а звездата Самуеле Кампо направи 2:0 в 18-ата. И накрая Хоманес Хамбарцумян си вкара автогол и тимът на Чириако Сфорца реши всичко. В последната минута на полувремето хърватинът Бранко Въргоч намали, но в 5-ата минута Торнике Окриашвили получи втори жълт картон и остави гостите с 10 човека. И кипърският гранд, вместо да се окопае, върна още едно попадение чрез Торнике Окриашвили от дузпа в 67-ата мин. В 88-ата и Юлиан Вонмоос от “Базел” получи втори жълт картон и така няма да играе с ЦСКА.

“Доволен съм само от първите 25 минути, в които показахме на какво е способен този отбор”, категоричен бе Сфорца. “След това просто не ми се говори”, допълни наставникът на “Базел”.

ЦСКА нагъна “Торшавн”, като в рамките на 10 минути изпълни 7 корнера. До края на полувремето вече водеше с 2:0 след голове на Али Соу и Георги Йомов. Йомов се разписа за първи път с екипа на “червените”. Последва тотално отпускане и скромният противник върна едно попадение. Резервата Жул Кейта обаче успокои всички с трето попадение малко преди края.

“Имаме своите шансове срещу “Базел”, но тази дума е забранена в съблекалнята до приключването на мача с “Локо” (Пд)”, категоричен бе Стамен Белчев след победата над “Торшавн”.

Той дори пусна на терена Рафаел Енрике, който само няколко часа преди двубоя стана баща за първи път.

Отново хиляди привърженици на ЦСКА се събраха на естрадата в Борисовата градина, за да подкрепят отбора срещу “Торшавн”.
Песните на агитката се чуваха непрекъснато на празния стадион.
Лошото е, че УЕФА реши да остави мачовете без публика поне до ноември, което означава старт без фенове дори в груповата фаза на евротурнирите.

Други от От страната и света

Зелената салата да се кисне във вода с лимонов сок или оцет - пълна е с нитрати и бактерии

Поне 20 минути да се кисне зелената салата преди консумация във вода, като в нея е препоръчително да се сложи и лимонов сок или оцет. Това препоръча д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на

Въвеждат мерки за сигурност в София на Велика събота и 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност за Светата литургия за Възкресение Христово в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" в столицата

България е на 59-о място по свобода на медиите

България се изкачва с 12 позиции до 59-о място в годишната класация за свободата на медиите на "Репортери без граници" (RSF) за 2024 г., публикувана в петък по повод 3 май - световния ден на

Стефан Спасов за ремонта на "Патриарха" в София: Паркоместата ще намалеят с 50

50 броя паркоместа по-малко ще има след пълния ремонт на бул. "Патриарх Евтимий" в столицата. Това каза общинският съветник от ПП-ДБ-СС Стефан Спасов. По думите му това е незначителен процент от общо

Показват оригинален дневник от войната за 6 май в Монтана

В Регионалния исторически музей  в Монтана бе открита камерна изложба на хладни оръжия и военни отличия по случай празника на българската армия и ден на храбростта – 6-и май

>