Еди Назарян с купата за най-техничен борец на юношеския ни шампионат

25.09.2020 16:59
Снимка Костадин Андонов

Едмонд Назарян взе купата за най-техничен състезател на държавния личен-отборен шампионат за юноши в Сливен, съобщи сайтът на федерацията ни борба. 18-годишният талант на „Бургас“ ликува с титлата в дебютната за него категория до 60 кг на класическия стил. На финала еврошампионът за мъже записа нова победа с технически туш, този път с 9:0 срещу Иван Иванов от НСА. А двубоят приключи в рамките на 2 минути. Преди това Назарян-младши спечели на полуфиналите с 9:1.

А от трибуните борбите изгледа неговият баща и селекционер на националите за мъже Армен Назарян.

Купата за най-резултатен борец пък получи Николай Дзезов (“Плевен”), ликувал при 72-килограмовите.

Близнаци пък се качиха един до друг на почетната стълбичка. В категория до 97 кг ликува Емилиян Лазаров, а среброто остана за неговия брат Илиян. Реално двубой между двамата нямаше, а шампионът спечели служебно.

В отборната надпревара ликува „Левски“ със 133 точки и вдигна купа „Георги Райков“. Втори остана тимът на „Плевен“ със 105 т., а трети е „Локомотив-93“ (Варна).

KBON4171В Сливен приключи и надпреварата при девойките. Първи в отборното са „Васил и Георги Илиеви“ (85 т.), следвани от „Ангел Войвода-Хасково“ с 60 т. и „Рилски спортист“ (Самоков) с 53 т. За най-технична състезателка бе обявена Мерал Зиберова (50 кг, „НСА – В. Левски“), а за най-резултатна – Рая Кьосева (62 кг, „Челопеч”).

През декември е планирано световно за юноши и девойки до 20 г.. Очаква се на 5 октомври Международната федерация да утвърди или анулира датите за шампионата съобразно епидемиологичната обстановка.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>