Данчо Йовчев здраво разкърши учениците в "Софроний Врачански" в "Тракия"

25.09.2020 16:21 24 часа Пловдив онлайн
С физзарядка и демонстрация по таекуондо премина Денят на спорта в СОУ "Св. Софроний Врачански".
Костадин Димитров и Едит Унджиян просвещаваха учениците.

Легендата на спортната ни гимнастика Йордан Йовчев даде старт на спортния празник в .На 25 септември в СОУ "Св. Софроний Врачански" в Пловдив.

Клубът по таекуондо TAEKWON-DO АСТК "Тракия" пък направи  демонстрация по бойни изкуства пред децата.  

Домакин на откриващото събитие бе кметът на Район „Тракия“ Костадин Димитров, който за пореден път подкрепи инициативата.

“Нека не забравяме, че редовната физическа активност допринася за по-силна имунната система. Вярваме че дори и в тази ситуация, в която се намираме е много важно да продължим да работим за повишаване на физическата активност у децата.

Надявам се, че повече деца ще пожелаят по-често да имат възможност да спортуват и да се движат” – каза Костадин Димитров при откриването на Европейския ден на спорта в училището.

Над 100 ученици от първи до 5-ти клас от училището взеха участие в забавни спортни игри и участваха в различни активности като йога, детски функционални тренировки, футбол и други. В програмата за спортния празник в училището беше предвиден футболен мач между децата, воден от треньорите на ФК “Пловдив” и емблематичният вратар на Ботев (Пд) от 90-те години Лилчо Арсов.

“Разработихме различни варианти за провеждане на спортния празник, в зависимост от развитието на ситуацията в отделните учебни заведения. Събитието може да се проведе онлайн – чрез различни инициативи, стимулиращи движение у децата и/или присъствено – спортен празник в училище, осъществен при спазване на противоепидемичните мерки.

В помощ на учителите бе предоставен специализиран наръчник по темата “Спортът като начин за подобряване на психичното здраве при децата”, както и онлайн пакет с различни занимания #безотпадъци””, сподели Николета Янева, координатор образование на БГ Бъди активен

Празникът продължи със спортни и образователни игри. Децата имаха възможност да преминат по сензорна пътека, направена от рециклирани материали – капачки, тапи от вино, камъчета, лего части, точилка. Така те се научиха, че нещата, които в ежедневието си изхвърляме, могат да бъдат използвани и като полезни за здравето уреди. Освен това по този начин ще се намали и боклукът.

Водеща на събитието бе популярната пловдивска изпълнителка Едит Унджиян, която подкрепи инициативата и каузата за повече активно време при децата. Самата певица се включи активно в дейностите и участва във физзарядката на Данчо Йовчев.

Общо 20 пловдивски училища са организирали различни инициативи, посветени на насърчаването на спорта. Тъй като една от целите на инициативата е учениците да се запознаят с нови спортове и физически занимания, организаторите се надяват чрез тези нови срещи децата да се запалят по нови занимания и да започнат да спортуват и да се движат редовна.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>