Семейство учители от Хисаря с COVID, цели класове под карантина

25.09.2020 12:03 24 часа Пловдив онлайн
Тест за COVID-19. Снимка: Пиксабей

Учителско семейство от Хисаря е с положителен резултат за коронавирус. Тестът е излязъл днес, информира РЗИ-Пловдив.

Съпрузите са преподаватели в началните класове на средно училище "Христо Смирненски" в курортното градче. Последното им посещение  в школото е било на 23 септември.

Провежда се епидемиологично проучване, а класовете, в които са преподавали двамата, ще бъдат карантинирани за 14 дни. По домовете им са изпратени две паралелки от 2-ри клас и една от 3-ти клас.

Ще бъде връчено предписание на директора на училището и ще се проведе изследване на контактния персонал, категорични са от здравната инсперкция.

Пловдивски лекар също е диагностициран с коронавирус. За последното денонощие се наблюдава повече от двойно повишаване на случаите в региона.

22 са новодиагностицираните в областта. Регистрирани са също заразени с коронавирус в детска градина и в едно училище в областта.

Това съобщиха от Областния кризисен щаб.

На 24 септември е регистриран положителен резултат за К-19 на учителка от трета група в детска градина „Марица“ и тя е поставена под карантина в дома си. Последното й посещение в детското заведение е било на 21 септември.

Установените при проведеното епидемиологично проучване от РЗИ, контактни лица - 22 деца, са карантинирани с предписание за задължителна домашна изолация за срок от 14 дни.

Контактният персонал - 10 лица, са изследвани с РСR и до края на днешния ден се очакват резултатите.

Връчено е предписание на директора на детското заведение за спазване на препоръките на здравното министерство.

Общо за Пловдивска област броят на случаите вече достигна 1642. Оздравели са 1245, като днес 6 души са преборили заболяването.

Няма починали пациенти. Под карантина са 301, на домашно лечение – 287.

През изтеклите 24 часа са хоспитализирани 4-ма болни - 3-ма от Пловдив в добро състояние и 1 от Раковски, който е в по-тежко състояние.

"В отделенията за COVID-19 са настанени 80 души, от тях с потвърдена диагноза са 56. Свободните легла към днешна дата са 142, а тези за интензивно лечение - 35.

На интензивно лечение са четирима. От новите потвърдени случаи двама са от Асеновград и Садово, от Куклен и Раковски - по един, и от Пловдив - 16 заболели", съобщи областният управител Дани Каназирева.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>