Борисов: Хората на Радев ме "сготвиха", те пратиха прекрасната госпожа да нащрака шкафчето (Обзор)

24.09.2020 22:00
Бойко Борисов
Президентът Румен Радев и посланик Херо Мустафа наблюдаваха заедно учението. Американските “пепелянки” F-16 от базата в Авиано, Италия, ще останат до края на октомври за съвместни патрули в нашето небе.

Лъжите продължили и на други фронтове - убийство на манекенка, криенето в Ниш

Хора от най-близкия кръг на президента ме “сготвиха”. Това обяви премиерът Бойко Борисов от магистрала “Хемус” след поредния призив на Румен Радев да бъде изяснена цялата истина около снимките с чекмеджето от спалнята.

Премиерът описа схемата като “фантастична ченгеджийска операция”. Кадри със спящия Борисов бяха разпространени анонимно до някои сайтове през юни. На тях се вижда и нощно шкафче до леглото, с оставен пистолет отгоре а в чекмеджето - пачки евро и кюлчета злато. Тогава Борисов ги определи като монтаж. Атаката продължи с пуснат по-късно клип от празната вила. За секунда в едно от огледалата се вижда и кой снима - жена с черна коса.

“Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора (на президента - б.а.), от най-близкото му обкръжение ме “сготвиха” по един много елементарен начин с една прекрасна госпожа, която дойде и нащрака в мое отсъствие всички тези работи.

Направиха го по

перфектен начин,

шапка им свалям

Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за един подобен момент. Грешката им беше, че пуснаха клипа, с който се снима спалнята, къщата , дет' се вика, сервизните помещения, в мое отсъствие. Ако примерно е имало пари, ама нали той държи и злато, и пари, и диаманти в едно чекмедже, след като касата, всички знаят, които са живели там, и аз съм я заварил, тази каса е пред вратата, точно пред вратата. Така че като ченгеджийска операция я направиха фантастично. Неслучайно само той го повтаря, защото най-близкото обкръжение го свърши”, разказа целия сюжет Борисов.

“Някой записвал, пускал нещо незаконно.

А неговите

записи, в които

той хъка-мъка

с есемесите,

прикриването на проверка, са със законни СРС-та. Като говорим за едните записи, да говорим и за другите! Полза има ли от това? Не! За мен случаят е приключен, взел съм си поуката!”, заяви още премиерът, визирайки разпространения от прокуратурата запис с гласовете на президента и шефа на ВВС ген. Цанко Стойков. В него те обсъждат проверката на антикорупционната комисия заради двойния трудов договор в армията на бъдещата г-жа Радева. Стойков обяснява, че гледа да бави документите.

Премиерът допълни, че се вижда как започнали да нареждат и други неща: “Убийство” на манекенка в Гърция - през различни други сайтове. Изведнъж гръмна всичко. И какво се оказа - пълна лъжа!”. “После Борисов пие ракия, сиреч деребейства си в Ниш с гангстери. Гангстерът се оказва австрийският канцлер Себастиан Курц, с когото сме заедно в Австрия. Такива примери мога да ви дам и с къщи, острови, но за съжаление, много от хората запомнят тях”, разви другите сценарии за очернянето си премиерът.

Става дума за новата схема за изпиране на фалшива новина - ментето как Борисов пиел с някого в Сърбия се позовава на сериозния сръбски сайт blic.rs. “Проверка на narod.bg обаче установи, че скандалът вече е свален от сайта. Наш читател потвърди, че е видял такава публикация в blic.rs. Въпросът е под чие давление падението на Бойко е било скрито от сайта”, пише в лъжливата дописка, придружена от снимка на Борисов на маса в компания с двама души, чиито лица не се виждат. Всъщност кадърът е от 2018 г. и е от Австрия - на него са Борисов, канцлерът Себастиан Курц и председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Те празнуват в курорта Шладминг предаването на председателството на ЕС от България на Австрия.

Иначе работата

между двете

институции –

президентство и

правителство,

си върви,

обясни Борисов - относно генералитета, посланиците, мероприятия.

“Трябваше да ни гледате в процеса “Акаба”, където участвахме заедно. Радев 3 минути хвали България, за което му благодаря. Всички хвалеха България и ние с него се чувствахме горди”, разказа той. Но е категоричен, че Радев вече е политически играч: “Не е безпристрастен, а е много силно политически украсен. В коя партия - дали ще е нова, дали към БСП, към ДПС, които го избраха, със сигурност не и към ГЕРБ.”

“Радев каза: “Да дадат оставка и тогава да говорим.” Аз, като дам оставка, какво ще си говоря с тебе, бе? Ще дойда под прозорците тогава. Това ли искате? Ще го направим. Ще дойде и това време - Орешарово. Като какъв ще дойда при тебе - президент? Ми ти не си президент, ти си партиен лидер. Какво да правя при тебе?”, обърна се към него Борисов.

Знам им качествата на тези, които загряват край пистата. Но вече не могат да съберат хора и колкото за една конференция на ГЕРБ

“Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии са се разцепили и сега за няколко месеца те са длъжни да загряват около пистата, за да си доведат повече избиратели, които да гласуват за тях.” Така премиерът Бойко Борисов описа политическата криза и протестите у нас. Обясни, че ги разбира и че знае, че те няма да спрат.

“Експертният кабинет устройва ГЕРБ най-много, мен ме устройва най-много, защото мога да си работя за партията, не да се движа всеки ден по социални, икономически, финансови теми”, каза той.

А всички тези, които искат да влязат в парламента, ги познавал много добре. “Едни са ми били вицепремиери, други са ми били министри, трети са ми били в екипа. Знам им качествата. Това е правилно, само ако има много висока политическа култура във всички, защото светът влиза в страхотна депресия. Той е влязъл вече. Там е”, добави премиерът.

По думите му хората са усетили, че на протестите има и такива, за които се знае какви са, и “затова на Великото им народно въстание не могат да съберат колкото на една конференция на ГЕРБ хора”.

Единствените указания, които сме дали, за разлика от протоколите от Париж, Берлин, Вашингтон, е да се пазят хората, увери премиерът. Борисов коментира и напускането на партийци от ГЕРБ, за да влязат в “Републиканци за България” на бившия му заместник Цветан Цветанов. Един от големите проблеми на ГЕРБ беше, че в нашите редове имаше хора, които искахме да отстраним и голяма част от тях отстранихме. Пожелавам им успех. Не жалим за тях. ГЕРБ стана една нормална партия, обясни той.

Изказванията на премиера нямат значение - легитимността му е изгубена, отвърна Радев 

Президентът се усъмни, че го тикат към постановка, в която диалогът да е “индулгенция за шкафчетата”

РУСЛАН ЙОРДАНОВ

Време е първо премиерът да се яви на работното си място и оттам да прави изявления. Така посрещна президентът Румен Радев изявлението на Бойко Борисов (виж горе), направено по време на инспекция на пътен участък. А после заключи, че “скечовете”, които играел, и изказванията му вече нямат значение, защото легитимността му е загубена.

“Няма смисъл да ни тикат към постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция и за записи. Трябва да се сложи край на индулгенцията”, отговори от Граф Игнатиево Радев на въпрос възможен ли е диалогът му с МС. Преди дни вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви, че ще се оттегли, ако президент и премиер намерят начин да се разберат и се отиде към експертно правителство. Подобно изказване направи и Томислав Дончев.

За да се случи диалог, той трябва да бъде поставен на здрава основа, което означава разкриване на истината за всички корупционни схеми в държавата, обяви Радев. “Ако не направим това, каквото и управление да дойде, то ще продължава по този порочен модел и със самочувствието, че ще има индулгенция за всичко”, каза той. Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог, отсече Радев.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>