15 милиона крачки по случай 15 г. "Нестле за Живей активно!"

22.09.2020 18:53

Звездни гости и хора от всички възрасти взеха участие в 15-ото издание на националната кампания "Нестле за Живей активно!". Целта на тазгодишното събитие е участниците да навъртят 15 милиона крачки в празничния 22 септември.
От "Нестле за България" обединяват своята кампания и с Европейската седмица на мобилността и организацията "Ден без автомобили". Изпълнителният директор на компанията за България Петър Стоилов подчерта, че в условия на пандемия провеждането на инициативата е различно, но контекстът не се променя. ,"Оставаме верни на желанието си да подобрим качеството на живот на българина и да подкрепим едно по-здраво бъдеще за нацията ни", заяви той.
Още преди началния час опашка от желаещи да се включат се беше извила пред пилоните на НДК. Организаторите се бяха погрижили за спазване на противоепидемичните мерки и на земята бяха поставени стъпки, така че хората да не се скупчват. След записване всеки получи карта с четирите маршрута, организирани за събитието, а броят на навъртените крачки ще донесе награди на най-активните.
15 милиона крачки да бъдат извървени в цялата страна - това обявиха като своя цел организаторите. Водещият на събитието, рапърът Играта, се пошегува, че това не са никак малко крачки, но напълно постижима задача. "15 милиона крачки, това е като да изкачиш 3000 пъти връх Мусала!", отбеляза той с възхищение.
Нели Ангелова, мениджър комуникации на "Нестле за България" откри събитието, припомняйки, че грижата за здравето трябва да бъде приоритет на всеки. ,,Интересна година е тази, много неща ни се случиха, много неща ни казаха, в такива времена е още повече важно да осъзнаем, че движението е изключително важно за нашето здраве. Ходенето, това е най-лесният начин, най-достъпният, който и същевременно всеки един от нас може да го направи, вземайки предвид всички мерки за безопасност", допълни тя.
За 15-а поредна година "Нестле за България" организира своята национална кампания "Живей активно!" за балансирано хранене и активен начин на живот. По традиция в деня на събитието участниците спортуват, движат се по маршрут и се забавляват с някои от най-обичаните спортни звезди. Тя се провежда в над 20 общини в цяла България.
Тази година патрон на събитието е волейболната легенда Евгени Иванов - Пушката заедно със своята съпруга Маруся. Спортните легенди Владо Николов, Красимир Балъков и Йордан Йовчев също бяха част от звездните гости на ежегодната национална кампания "Нестле за Живей активно!." Младата изпълнителка Тита, популярният в социалните мрежи Калоян Димитров - Ballan и пловдивският женски волейболен отбор "ВК Марица" също отбелязаха присъствие и взеха участие в похода по един от маршрутите.
Четирите маршрута в тазгодишната кампания "Нестле за Живей активно!" са съобразени с изискванията да се избегне струпването на много хора на едно място. Така участниците в събитието могат да изберат в коя част на столицата да поспортуват. От НДК до Южния парк, в Борисовата до Парк-хотел "Москва", в Северния парк и парк ,,Възраждане".
Вече 15 г. инициативата ,,Нестле за Активен живот!" се организира с подкрепата на Столичната община и Министерството на младежта и спорта. Тодор Чобанов, заместник-кмет по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности", беше официален гост на днешното събитие. Той отбеляза, че ежегодната национална кампания на "Нестле за България" се е превърнала в традиция за града. "Една кампания вече 15 г. ни учи на нещо страшно важно Ц да бъдем активни, да бъдем пълноценни, да бъдем щастливи и да живеем здравословно. Спортистите, които са най-важният пример за нашите деца, те са сред добрите герои в едно общество и ни дават добрия пример, който ние да предадем заедно на следващите поколения", допълни той.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>