Бившата сватя на пребитата в Старо Железаре Стефана: Не аз нея, тя мен наби - ще я съдя!

01.09.2020 12:00 Радко Паунов
Мария Карамфилова
Стефана Господинова

Мария Карамфилова се кълне, че тя е станала жертва, а бившата й роднина се преструвала, че е с гипсирана ръка

Един скандал, придружен с бой между две бивши свати от хисарското село Старо Железаре, продължава да тлее. Двете страни сипят обвинения една срещу друга и се заканват със съд.

На 12 август близките на Стефана Господинова сигнализираха, че 68-годишната жена, нарисувана с магарето си до Бриджит Бардо,  е пребита пред дома й и е била откарана с линейка в пловдивската университетска болница. Там й гипсирали ръката, тъй като била счупена в резултат на побоя. Кметът на селото Илия Тонов потвърди тогава пред 24plovdiv.bg за този инцидент.

Според близките на Стефана в посочения ден Мария Карамфилова ( бивша сватя - б.а.)  минала покрай дома й.  Стефана продавала отпред зеленчуци. Двете се скарали. Мария я била повалила на земята и със стол и хурка започнала да я налага.

22 дни по-късно самата Карамфилова ни потърси да разкаже своята гледна точка.

- Г-жо Карамфилова, вие ли набихте бившата си сватя Стефана Господинова от Старо Железаре?

- Нищо подобно. Баба Стефанка наби мен. Имам медицинско и свидетели. Кметът на Старо Железаре не е бил там, когато стана инцидентът.

- Разкажете вашата гледна точка за този побой.

- Истината е следната. Дъщеря ми е разведена от 2 г. със сина на баба Стефана Ненчо Господинов. Тя се принуди да отиде да работи в Германия, защото знаеше с какви хора си има отношение. Ненчо пък заживя с друга жена, която е медицинска сестра в Хисаря, той е шофьор на линейка в Бърза помощ. Когато той избяга от нашето семейство, напускайки сина си и жена си, е задигнал нотариалния акт на внука ми, който получава рента от едно място от 800 кв. м. Арендаторът сега отказал на Ненчо да му даде рентата и баба Стефана се оплакала на кмета, че аз възпрепятствам да я получат. Внукът ми е на 27 г. и може сам да си оправя нещата.

- Кажете за конкретния случай от 12 август, когато се е стигнало до боя.

- Минавах с две жени покрай къщата на баба Стефана. Тя продаваше отпред някакви зеленчуци. Извади хурката и ме наби. А после обвиниха мен, с което ми нанесоха голямо петно. Но да продължим. Баба Стефана се обажда на сина си, той съответно звъни на Бърза помощ, защото са му колеги. Идват, вземат майка му и я карат в болницата. И гипсират ръката й, без тя да е счупена. Повече няма да издавам никакви тайни.

- Вие какво правихте пред къщата на баба Стефана?

- Просто минавах оттам. Понеже движението е страшно натоварено, трябваше да се доближим до тротоара, където тя продаваше зарзават. Баба Стефана започна да се разправя с мен защо не съм давала рентата на сина й. И взе да ме бие. Ей това е цялата истина, повече не искам да говоря.

- А тя как се е оказала със счупена ръка? 

- Ръката й изобщо не е счупена! Не съм я докоснала. Мога да ви се закълна във внуци, в дъщери, във всичко, което имам. В момента тя е превързала ръката си и ходи из цялото село. Дори кара колело. И парадира, че ще ме съди. Тя иска пари, защото трябва да си оправи покрива на къщата.

- Като бивши свати двете си имате конфликт, така ли?

- Тя злобее към мен, защото съм интелигентна и образована. Елате да видите в какъв дом живея. Отделно в Хисаря децата ми са уредени с апартаменти. Аз имам кола, вдовица съм от 3 г. За мен нищо не се е чуло. А тя твърди, че съм ходила с мъже. Къде са те? Мен хората ме виждат.

- След като разбрахме за  побоя над леля Стефана потърсихме кмета на Старо Железаре и той потвърди за такъв инцидент?

- Той е роднина на Стефана, а на последните избори аз му бях конкурент, защото съм с повече качества от него. Но в селата кметовете ги избират роднините. А аз нямам такива. Ако бях станала  кмет, знаете ли сега селото как щеше да изглежда. Някога Старо Железаре беше Малката Москва. Сега елате вижте на какво прилича. И нарисували на стената баба Стефанка с магарето й и с блузката, която аз съм й подарила! Синът й Ненчо не може да сглоби две изречения. Била популяризирала цялото село! Глупости. Аз съм написала прекрасно стихотворение за това село. Вижте само какво съдържание съм придала (започва да чете - б.а.)

Старо Железаре - родно село,

роден край с ширнати лозя безкрай.
Чушките червени, от слънце озарени.
Тука Роза е родена, с патриотизъм вдъхновена.
Смела и безстрашна, тя умря като герой.

Църквата красива е отдушник за мнозина.
На камбанарията щъркели долитат
дом дошли да свият.


Кастро от Куба дружба ни дари.
Индира Ганди от блажените ни
крави мляко пи.
Живков за селото ни чу
и със свитата ни посети.

Обредният дом е подреден.
С история съхранен. Тук са
се родили доктори, професори
и музиканти добри.

Най-известна е водата.
Туби и бутилки на чешмата
хората наливат, цяр да си намират.
....
Наше село роден край, тук за
всички си земен рай.
Стари, млади на хорото -
да извисим селото.

Ей това мога. На баба Стефанка какво е произведението? Да продава продукция, която не е нейна. Мъжът ми почина от рак на белия дроб, имам епикризи. А тя твърди, че съм го била ударила с лопата по главата. Родена съм в Хисаря. Бях баскетбобилстка, макар да съм ниска. Но имах такава парабола.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>