Броят на загиналите от взрива в Бейрут е вече 190, ранените са над 6500

30.08.2020 12:00
СНИМКА: Ройтерс

Броят на загиналите от експлозията в Бейрут е достигнал 190, като над 6500 са ранени и трима души са изчезнали безследно. Това сочи доклад на временното ливанско правителство, огласен днес и цитиран от Ройтерс.

Вчера армията съобщи, че изчезналите лица са седем - трима ливанци, трима сирийци и един египтянин. Не е известно дали някой от тях да е бил открит междувременно, предава БТА.

Взривът на бейрутското пристанище на 4 август остави 300 000 души без дом и нанесе преки щети за 15 милиарда долара, се посочва в правителствения доклад. Нанесени са повреди на 50 000 жилищни сгради, девет големи болници и 178 училища. След експлозията правителството подаде оставка.

Утре започват консултации между парламентарно представените партии за излъчването на нов премиер. На следващия ден се очаква да пристигне френският президент Еманюел Макрон, който ще прикани ливанските лидери да действат за преодоляването на дълбоката финансова криза в страната, разяждана от корупция и лошо управление.

Ливанските власти разследват защо съхраняваният небрежно от години взривоопасен материал, който избухна и унищожи голяма част от града. Тази катастрофа засили гнева на населението, което и преди обвиняваше политическата класа за икономическия срив.

Други от Регион

Камион се заби в колата на кмета на Кричим. Той: Господ ни опази (Снимки)

Камион е връхлетял служебната кола, в която е пътувал кметът на Кричим Атанас Калчев. Инцидентът е станал по-рано днес в района на село Кадиево. "Господ ни опази, колата не става за нищо"

Временното обходно съоръжение по пътя Дъбене-Войнягово е отворено

Временното обходно съоръжение за преминаване, успоредно на досега съществуващия мост над р. Мъртвица по пътя Дъбене-Вонаягово, е отворено за преминаване от 16,30 ч. на 30 април

Турчинът, спипан с хероин в матраци, остава в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на хасковските магистрати, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо турския гражданин Х. Х

14-годишен е в болница след побой в училищен двор в Хасково

14-годишен ученик е настанен в неврохирургията на МБАЛ-Хасково, след като е бил бит в двора на училище. Това е станало вчера следобед в ОУ „Любен Каравелов" в село Узунджово

Съдът "циментира" кмета на Пазарджик

Пазарджишкият Административен съд днес се произнесе, че жалбата на общинския съветник Благо Солов, с която оспорва легитимността на местната Общинска избирателна комисия

>