Джокович: Ще играя на US Open

13.08.2020 15:05
Новак Джокович

Водачът в ранглистата по тенис Новак Джокович потвърди участие в откритото на САЩ в края на месеца. Той смята да играе и на турнира в Синсинати, който обаче също ще е в Ню Йорк.

"Щастлив съм да потвърдя, че ще участвам в Синдинати и US Open тази година. Не бе лесно да взема това решение, защото препяствията и предизвикателствата пред мен не са малко, но възможността да играя отново наистина ме вълнува.

По време на моята кариера съм изиграл някои от от най-хубавите си мачове на Националния тенис център "Били Джийн Кинг". Знам, че тази година ще е различно заради мерките за безопасност на всички в Ню Йорк. Въпреки това тренирах здраво, за да вляза във форма и съм готов да се приспособя към новите условия. Ще си направя необходимите тестове, за да се уверя, че съм напълно възстановен.

Уважавам усилията на всички, които правят необходимото тези два турнира да се проведат, а тенисистите да се върнат отново към работата си. За съжаление, сигуацията в момента не позволява на всички да пътуват, защото рискът е голям, но се надявам, че нещата скоро ще се променят и ще се върнем напълно към това, което най-много обичаме", се казва в официалното съобщение на сърбина.

По време на организираните от него демонстративни турнири Adria Tour в Белград и Задар Джокович, Григор Димитров и още няколко тенисисти се заразиха с коронавирус.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>