Нагелсман: “Атлетико” е №1 в Европа по агресия към съдията

12.08.2020 17:36
Полицаи охраняват района около клубния автобус на “Атлетико” (Мадрид) пред хотела на отбора в Лисабон.

“РБ Лайпциг” не трябва да се подвежда по агресията, която от “Атлетико” (М) проявяват към съдията, а треньорът му Диего Симеоне “гори” край тъчлинията, но прави някои неща нарочно.

Това обяви в интервю преди 1/4-финалния сблъсък от Шампионската лига наставникът на германския тим Юлиан Нагелсман. Двата тима се срещат тази вечер на стадион “Жозе Алвеладе”. Мачът е от 22 ч българско време.

“Трябва добре да сме подготвени ментално за тази среща. Всяка ситуация в наказателното поле, която е леко критична, води до бурно искане за дупза от футболистите на “Атлетико”. Ние не трябва да се подвеждаме по тази агресия към съдията. Просто в това те са най-добрите в Европа. Трябва да търсим футболни решения”, обяснява Нагелсман пред spox.com.

Според него тази агресия се подгрява и от тъчлинията. Причината е обичайното поведение на колегата му Диего Симеоне. Треньорът на “Атлетико” обичайно дивее по време на цялата среща.

“Да, Симеоне е екстремен в професията си. Той “гори” край терена, но не трябва да се забравя, че не всичките му действия са импулсивни. Някои от тях са абсолютно съзнателни. Зад всичко това стои една изградена система. Симеоне обаче трябва да внимава, защото в Шампионската лига съдиите са по-строги от тези в испанската лига”, казва още Нагелсман. Рефер на двубоя е полякът Шимон Марчиняк.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>