Бареков от Буджака в Созопол: Прокопиев, излез!

11.08.2020 13:56 Димчо Райков
Бареков чука на портата на Прокопиев, на оградата е наредил плакати с негова карикатура и на Иванов.
Христо Иванов изобразен като Пинокио.
Привърженици на Бареков обикалят имота на бизнесмена, докато той го громи от мегафона.

 С мегафон в ръка Николай Бареков призова бизнесмена Иво Прокопиев да излезе от къщата си в местността Буджака в Созопол и да даде обяснение защо е препречил достъпа до плажа. Бившият евродепутат се появи по бермуди с още десетина привърженици пред масивната постройка, кацнала върху скалите. Те скандираха "Прокопиев, излез" и го освиркаха.

Според Бареков, който е организатор наа протеста под надслов "Върнете Буджака на хората", имотът на Прокопиев спирал достъпа до морския бряг.

Преди да потегли към Буджака той призова към акцията му да се присъединят и Христо Иванов от "Да, България" и Ивайло Мирчев от "Демократична България". Двамата бяха организатори на протеста със същия мотив пред сарая на Доган в парк Росенец на 11 юли. Сред плакатите на Бареков имаше и карикатура на Христо Иванов с надпис "Пинокио къде си".

Бареков бил възмутен, че край имотът на Прокопиев, изграден върху скалите, е оставена само една малка и стръмна пътека за рибари и туристи, което дефакто спирало достъпа до морето.

"Ние тръгнахме като граждански, туристически протест. Прокопиев е човек на зелените каузи. Вие какво зелено виждате в това? Така строи защитникът на зелената кауза - бетон върху скалите", възмущаваше пред журналисти Бареков. И върза трибагреник на оградата на къщата на Прокопиев, за да покаже, че българският браг е държавна територия.

На Буджака Бареков тръгна да проверява и къде се изхвърлят отпадните води от къщата.

"Много готино е да пикаеш в морето, явно зелените държат много на това нещо", заяви бившият евродепутът.

Бареков припомни, че къщата на Прокопиев на Буджака е запорирана от КПКОНПИ. "Говорим за 200 млн. лв. Не само, че са го направилли като схема, доходи, които не са ясни, но и с подкрепата нат държавата", нареждаше Бареков, обикалайки къщата на Прокопиев.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев не бе открит за коментар дали имотът на Прокопипев пречи на достъпа до морето.

Преди дни пред "24 часа" той обясни, че ако е така, ще сезира РДНСК за събаряне с тежка техника. При положение, че се докаже препречване с леки постройки общината сама щяла да ги бутне, но след септември, когато изтечете мораториумът за сторителство по Черноморското крайбрежие.

В Созопол Бареков не пропусна да коментира и темата с името на Маджо, което изтече от лайфа на Христо Иванов на "Орлов мост" миналата вечер.

"12 г. ни управлява Прокопиев и СИК, сега обаче идва другата част на СИК и в един момент - преди редеше правителството Пашата, сега Маджо. Репликите между Христо Иванов и Ламбовски показват влиянието. Да отговорят каква е сделката, която те правя"", заяви бившият евродепутат.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>