БНТ с още два хитови сериала през август

07.08.2020 03:00
Мария Шарапова с Джон Малкович и Деймиън Люис.
Майкъл Бийн в “Корпорация “Приключения”.

“Казвам се Джъдсън Крос. Наричали са ме всякак - от ловец на съкровища до търсач на силни усещания. Но на мен ми харесва да се възприемам като професионален откривател. Компанията ми е “Корпорация “Приключения” и се занимаваме с откриването на някои неща - такива, които са безценни, опасни, а понякога и необясними. Екипът ми ще отиде навсякъде и ще рискува абсолютно всичко. Приключението е нашата работа.”

Това е монологът на главния герой от хитовия сериал “Корпорация “Приключения”, който БНТ включва в програмата си през август. Обществената телевизия реши да заложи на популярни и интересни сериали в лятната си схема, вместо да върти повторения на свои стари предавания.

“Корпорация “Приключения” е международна продукция на няколко големи тв компании - “Файруъркс ентъртейнмънт” (Канада), “Трибюн ентъртейнмънт” (САЩ), М6 (Франция), “Ейми интернешънъл” (Великобритания) и “Теле Мюнхен” (Германия). Вдъхновена е от работата на модерния изследовател Бари Клифърд, който е специалист по подводна археология и досега е направил куп открития.

В главната роля - на Джъдсън Крос, влиза Майкъл Бийн. Името му може да не звучи познато, но той е играл в редица екшън филми на Джеймс Камерън. Стана популярен с образа на Кайл Рийз в “Терминатор”, имаше главна роля и във втората част на “Пришълецът”, както и в “Бездната”.
Сериалът с негово участие е от 22 епизода и ще върви от 3 август, понеделник, всеки делник от 19 ч.

В същия ден, но от 22 ч започва излъчването и на премиерния трети сезон на “Милиарди”. Това е изключително успешен сериал, който показва финансово-политическата игра между собственик на акционерен фонд и федерален обвинител в съда. Единият търси нови пазари за пари, другият - големи съдебни дела за власт.

Пол Джиамати е в кожата на прокурора Чък Роудс, наследствен юрист с идеален имидж, който умее добре да прикрива своите тайни.

Другата главна роля е поверена на Деймиън Люис. Той е в образа на Боби Акселроуд - краля на хедж фондовете, единствения оцелял брокер от компанията си по време на атаките на 11 септември 2001 г. в кулите близнаци в Ню Йорк.

“Милиарди” е вдъхновен от съдебното дело срещу Стивън А. Коен - основател и собственик на една от големите и успешни инвестиционни компании в САЩ - SAC Capital Advisors.

Сериалът тръгва през януари 2016 г., като досега са излъчени пет сезона. И в него изобилства от гост звезди. В третия сезон сред тях е самият Джон Малкович. Той играе руски петролен магнат, а в една от сцените си говори на руски с тенисистката Мария Шарапова. Това е и дебютът на бившата приятелка на Григор Димитров в сериала. Но явно добре се справя като актриса, щом участва като гост звезда и в петия сезон на “Милиарди”, чиято премиера бе през май тази година.

Други от Справочник

На 31 май рожден ден имат

Веселин Тодоров, изпълнителен директор на СИЕЛА НОРМА АД, член на УС на КРИБ Даниела Росенова, съдия в Софийския апелативен съд Д-р Стефан Стоилов, завеждащ отделение по детска коремна хирургия в

На 26 май рожден ден имат

Георги Георгиев, председател на СОС Нешка Робева, треньор по художествена гимнастика, създател и хореограф на танцова трупа “Нешанъл арт” Емил Радев, евродепутат, зам

На 25 май рожден ден имат

Петър Стоянов, президент на България (1997-2001), бивш председател на СДС Калин Сърменов, актьор, директор на Сатиричен театър “Алеко Константинов” Антон Сираков, адвокат Методи Савов, алпинист

Утре преди обед слънце и до 27 градуса, после дъжд и гръмотевици

През нощта над по-голямата част от България ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево

Топло и слънчево днес, в Пловдив до 25 градуса

Слънчев празничен 24 май очаква Пловдив, като максималните температури ще стигнат 25 градуса. След обяд ще се развива купеста, в Източна България и планинските райони

>