Турция опроверга твърдения за ръст на заразените с коронавирус в курортите

06.08.2020 09:47
СНИМКА: Ройтерс

Министерството на здравеопазването на Турция опроверга твърдения за нарастване на новите случаи на заразяване с коронавирус в курортите на страната, предаде ТАСС.

Няма взрив на коронавирус в курортите на Турция. Нарастване на новите случаи е регистрирано само в Анкара, Диарбекир, Газиантеп, Коня и Истанбул, съобщиха на ТАСС от министерството на здравеопазването на Турция, предава БТА.

Новият коронавирус бе регистриран за пръв път в Турция на 10 март.

Общият брой на заразените в страната в момента е 236 хиляди души, починали са 5 784 души, а са оздравели 219 506 пациенти.

Други от От страната и света

Катастрофиралия пиян полицай се оказа служител на лабораторията, която взема алкохолни проби

50-годишен eксперт в полицейската лаборатория за изследване на алкохолни проби се оказа катастрофиралият тази нощ полицейски служител с над два промила алкохол в кръвта

Драстично се е повишил броят на безработните младежи

Безработните младежи под 25-годишна възраст в България са 16 процента или 19 000 души – това сочат най-новите данни на Евростат за март 2024 година. За една година - в сравнение с март 2023 г

Слънчево време за Гергьовден, в планините може да превали

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

На 2 юни избират делегатите на патриаршеския избирателен събор

„На втори юни ще бъдат избрани делегатите на патриаршески избирателен събор. На 20 юни ще бъдат избрани тримата митрополити, от които на 30 юни ще се избира българския патриарх"

24 ранени при катастрофи през изминалото денонощие

Няма загинали при катастрофи през изминалото денонощие, съобщават от Министерството на вътрешните работи на своя сайт. В страната са станали 14 пътнотранспортни произшествия, ранени са 24 души

>