Мат Лебланк цял живот играе свалячи, а мечтае да е зрял мъж със семейство

05.08.2020 14:32
Мат Лебланк стана популярен с ролята си в “Приятели”. Скоро се очаква да се събере пак с колегите си от сериала за един нов специален епизод. СНИМКА: РОЙТЕРС

Мат Лебланк - симпатичният актьор, когото милиони по цял свят наричат още Джоуи от “Приятели”, никога не е бил в ролята на сериозен мъж със семейство и деца. Но колкото се доближава до 50-ата си годишнина и става такъв в живота си, толкова повече му се иска да изиграе и такъв персонаж в кариерата си.

Направи го в комедийния сериал “Всичко е под контрол”, където влезе в кожата на улегналия Адам Бърнс. Той е баща на три деца, който се решава да поеме грижите по тях, когато съпругата му се връща на работа. Адам трябва да балансира между семейството, фирмата си, социалните контакти - нещо не толкова далечно и за самия актьор.

Може би мнозина приемат образа му от “Приятели” - на леко глуповат, вечно неразбрал, изпечен сваляч, за негова истинска същност. Но в действителност Лебланк е доста далече от това. Когато съпругата му - моделът Мелиса Макнайт, ражда първото им дете през 2004 г., Мат не може да си намери място от щастие. Но преди момиченцето им да навърши годинка, те разбират, че то страда от форма на дисплазия.

Болестта засяга лявата страна на мозъка на малката Марина и причинява гърчове. Заради заболяването детето трудно се движи и говори.

Това е и времето, в което “Приятели” е вече зад гърба на актьора. Но свършва и продължението му - “Джоуи”, в което Лебланк играе главната роля. След края на сериала актьорът решава да си вземе едногодишен отпуск. Казва на агента си да забрави телефонния му номер и да не го търси за нищо. Двамата със съпругата му се развеждат заради “непреодолими различия”, но Мат не спира да се грижи за детето си.
Едногодишната пауза, която планира първоначално, прераства в 5-годишно отсъствие от сцената. “Знаех, че не пропускам нищо. Бях се докоснал за кратко до света на знаменитостите. Но там нямаше нищо, което да ме изпълни”, разказва актьорът в свое интервю.

Той се завръща на снимачната площадка чак през 2011-а, за да участва в “Епизодите” - нов сериал на единия от създателите на “Приятели” Дейвид Крейн. В него актьорът изиграва сатирична версия на самия себе си. И е номиниран за 5 награди “Еми”, като взема статуетката за най-добър актьор в тв сериал, мюзикъл или комедия на 69-ата церемония през 2012 г.

Ленланк става един от новите водещи на автомобилното предаване на Би Би Си “Топ Гиър” в началото на 2016 г. Той подписва двегодишен договор с телевизията, а през май 2018 г. обявява решението си да се оттегли от шоуто. Въпреки че му било много забавно да бъде част от него, заради натоварените снимки и честите пътувания така и не му оставало достатъчно време за семейството и приятелите. Затова и решава да си тръгне от него.

Много по-спокоен е графикът му с работата по “Всичко е под контрол” - сериал, който гледа и вече порасналата му 16-годишна дъщеря Марина. У нас той върви всеки делник с по два епизода от 17,10 ч по “Фокс”.

Други от Справочник

На 31 май рожден ден имат

Веселин Тодоров, изпълнителен директор на СИЕЛА НОРМА АД, член на УС на КРИБ Даниела Росенова, съдия в Софийския апелативен съд Д-р Стефан Стоилов, завеждащ отделение по детска коремна хирургия в

На 26 май рожден ден имат

Георги Георгиев, председател на СОС Нешка Робева, треньор по художествена гимнастика, създател и хореограф на танцова трупа “Нешанъл арт” Емил Радев, евродепутат, зам

На 25 май рожден ден имат

Петър Стоянов, президент на България (1997-2001), бивш председател на СДС Калин Сърменов, актьор, директор на Сатиричен театър “Алеко Константинов” Антон Сираков, адвокат Методи Савов, алпинист

Утре преди обед слънце и до 27 градуса, после дъжд и гръмотевици

През нощта над по-голямата част от България ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево

Топло и слънчево днес, в Пловдив до 25 градуса

Слънчев празничен 24 май очаква Пловдив, като максималните температури ще стигнат 25 градуса. След обяд ще се развива купеста, в Източна България и планинските райони

>