Автомобил се вряза в тълпа във Франция, 13 са ранени

01.08.2020 11:39

13 души са ранени, след като автомобил се вряза в тълпа пред бар в община Венсен, Източна Франция. Това съобщава префектурата на департамента Сон е Лоар.

"Лекарите прегледаха 16 души, 12 от тях бяха диагностицирани с леки наранявания, трима са в състояние на шок. Младо момиче е получило сериозни наранявания на крака, но животът й не е в опасност", се казва в съобщението, предава БНТ.

Според властите инцидентът е станал около полунощ. След кавга между няколко посетители на бара "колата ударила хората пред заведението". Пристигналите полицаи задържали шофьора, който бил в нетрезво състояние.

По-рано 20-годишният шофьор напуснал заведението и заедно с още трима души бил на път да си тръгне. Когато няколко души почукали по купето на колата му, той рязко я дръпнал назад, врязал се в близко стоящите хора, след което, въпреки опитите на свидетели да му попречат да напусне паркинга, избягал. Полицията го задържала на няколко километра от бара.

Други от От страната и света

Елена е домакин на гергьовски песенен празник

За четвърта поредна година град Елена ще стане домакин на концерти с класическа, църковна и народна музика, съобщи БТА.  От 5 до 7 май организаторите от "Младежко сдружение-България"

Момчилград подготвя местността Дамбалъ за магичната нощ, в която водата лекува

Според поверието водата, извираща от скалите на местността Дамбалъ над Момчилград, лекува в нощта на 5 срещу 6 май. Община Момчилград подготви района за предстоящото струпване на хора, съобщи БНР

Епископ Пахомий: Храмовете бяха пълни с млади хора, които разбират

Църквите навсякъде бяха пълни. Много ми прави впечатление, че присъстват много млади хора и много хора, които осъзнават смисъла. Младите се подготвят, четат, каза браницкият епископ Пахомий

Добри са условията за туризъм в планините

Добри са условията за туризъм в планините в страната днес. Ясно и тихо е, има добра видимост, съобщи за БТА Ася Джамбазова от Планинската спасителна служба

Епископ Тихон: Всички сме еднакво ценни в очите на Господ

„Всички сме еднакво ценни в очите на Господ. Най-голямата заплаха за личността, духа, вярата на един човек, е опасността да стане циник, спасявайки се от гнева, че е вършил нещо абсолютно безполезно"

>