Кой кого не чува в напуканата държава?

13.07.2020 08:00
Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов
БОЙКО БОРИСОВ
РУМЕН РАДЕВ
ИВАН ГЕШЕВ
Лидерът на “Да, България” Христо Иванов бе начело на дошлите да плажуват край “Росенец”
Стотици полицаи бяха направили буферна зона между дошлите да плажуват и симпатизантите на ДПС.
След опити за пробив на блокадата от полицаи на земята бе повален и закопчан активистът на “Да, България” Иво Мирчев.
Кметът на Бургас Димитър Николов отиде при протестиращите, за да се опита да успокои създалото се напрежение.
Ахмед Доган (вляво) и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ (вдясно) благодариха на събралите се в подкрепа на партията.
Привърженици на ДПС от цялата страна бяха докарани с автобуси в парк “Росенец”
Хиляди привърженици на ДПС с бели шапки се събраха около летните сараи в подкрепа на почетния лидер на партията Ахмед Доган.
МАЯ МАНОЛОВА
ВАСИЛ БОЖКОВ
Лидерката на БСП Корнелия Нинова заедно с депутата от левицата Румен Гечев
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ
АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ
Представители на партия “Боец”
Николай Хаджигенов говори на митигна с униформена тениска.
Велислав Минеков
Арман Бабикян на протестите в последните дни.

 След 16 юли успокояване по американски сценарий или опит за атентат по Георги Марков?

 Забравени герои и бегълци излязоха на светло покрай протеста

 200-300 момчета от агитката на “Левски” видени в тълпата

 Гешев ли радикализира Румен Радев

Две конспиративни теории вървят от часове след едно официално предупреждение на посолството на САЩ в София и емоционална прогноза на Георги Марков.

До 19 часа в неделя над 400 хиляди бяха прочели в сайта на “24 часа” предупреждението към американците у нас да избягват няколко точки в българската столица - Министерския съвет, Орлов мост, Съдебната палата, където “различни политически групи провеждат протести и контрапротести и е възможно насилие”. Посолството дава и ориентировъчен срок кога напрежението у нас ще стихне - 16 юли, четвъртък.

На тази дата в 16 часа сдружението “Боец”, което не крие симпатии към един от клиентите на прокуратурата - банкера Цветан Василев, организира национален протест със същите искания като тези на президента Румен Радев - оставките на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Към същия този час в неделя 230 хиляди бяха прочели предупреждението на депутата от ГЕРБ и бивш конституционен съдия, че “мафията, създадена от БСП и ДПС през 1992 г., ще се опита да убие Бойко Борисов”. И още от Георги Марков - червеният президент иска да ни върне 75 години назад и с държавен преврат.

Какво ще се случи след 16 юли? Напрежението ще утихне, както предполагат информираните американци, или ще има зрелищно политическо убийство, както е убеден Георги Марков?

Вероятно нито едното, нито другото. В България започна процес, който обхвана целия свят след месеците в пандемия и неяснотата от това, което предстои. Едно е ясно, че голямата криза в световната икономика тепърва предстои.

Протестите в различните държави са по различни теми - от открита ненавист към съответното правителство, през подозренията, че чрез новата ваксина срещу Ковид ще сложат чип, за да ни средят, до опасността, която носи 5G.

“24 часа” се опита да подреди позициите и действията на главните герои от деня, в който Христо Иванов, бивш министър на първото правителство на Бойко Борисов, дебаркира пред лятната вила на Ахмед Доган - 7 юли 2020 г. Лидерът на “Да, България” очевидно целеше да направи шумно събитие и този път му отдаде.

Гардове от НСО по къси гащи хвърлиха българския флаг на каменния плаж. Иванов в акцията си бе придружен от общински съветник от “Да, България”.

Той се оказа, че е гласувал в бургаския парламент, без да разбере, че се спира достъпът на желаещите да плажуват в тази територия, запазена от години от почетния лидер на ДПС.

Оттук нататък историята прилича на сериал, в който има всичко - омраза, бой, викове, добри и лоши, мафиоти и народни герои, та дори забравени такива, които видяха удачен момент да се появят на площадите и да заявят желание за власт. Като Александър Томов - онзи същия с фалиралите “Кремиковци” и ЦСКА, та дори с милиардера от Хонконг, който изкупи на шопите между Равно поле и Елин Пелин земите, за да прави градче на хазарта и забавлението. Трябва да се признае, че Томов все пак не бе осъден.

На всеки час от нагнетяването на напрежението Васил Божков даваше сила на недоволните от Борисов, за да го свалят по-бързо. А големият му враг и бивш съдружник - брат Найденов, дори описа в цифри конкретната финансова помощ - пари за 200-300 момчета в единия протест, разпознати като част от агитката на “Левски”.

Сюжетите се преплитаха през тази седмица и най-вероятно Иван Гешев “носи вината” за радикализирането на президента Румен Радев.

Прокуратурата официално и неофициално показваше с какво се занимават хора от неговия екип. Очевидно държавният глава не бе доволен от съобщенията, разменени между бизнесмена Пламен Бобоков и съветника му по темата “корупция” Пламен Узунов на различни за обществото теми. По повод назначения на посланици, на арестувани либийски кораби, на руски офицери, на които е отказано българско гражданство. Между всичко това са появиха договори за охрана на фирма на брата на бившия вътрешен служебен министър Узунов с компании на Бобоков. Последва историята с президентския съветник по отбраната Илия Милушев, в чиято каса били открити документи на българското разузнаване, изнесени очевидно неофициално от тази спецслужба. “Поставени са под заплаха хора, работещи за националната сигурност в България и извън нея”, обясни причината за претърсванията Иван Гешев.

Някои наблюдатели си припомниха, че преди време главният прокурор поиска от Конституционния съд да тълкува имунитета на президента. И преди да е дочакал какво смята най-висшият съд в държавата, службата за охрана на главния прокурор се появи в президентството.

Не да арестува държавния глава, а да влезе в кабинетите на неговите съветници.

Това очевидно провокира генерала Радев да помисли за по-сериозна власт. Преди дни един от хората от екипа му, които го напуснаха, опита да формулира основния проблем в тази институция - тя е за човек с политически опит като Петър Стоянов или Георги Първанов.

При Радев голямата опасност идвала от егото, което не отговаря на орязаните правомощия на българския президент още от времето на Великото народно събрание.

Тук егото на генерала се сблъсква с егото на другия генерал - Бойко Борисов. Той, вече с трето правителство, знае къде са истинските правомощия - в изпълнителната власт.

Затова и след първия протест, където Румен Радев се яви със свит юмрук, премиерът даде обяснението, че протестите идват по сценарий заради приемането на България в преддверието на еврозоната. И опита да обясни на Радев, че хубав бой няма. А вечерта заговори и за примирие и общо празнуване.

ГЕРБ също показа мускули с организирането на свой протест в центъра на София. Което обаче само допълнително радикализира агитките, внедрени в антиправителствените демонстрации. Стигна се и до инцидента, когато в ранните сутрешни часове на събота полицаи пребиха като провокатор студента Евгений Марчев. В момента момчето още е в “Пирогов”.

Именно боят над Марчев задвижи големите протести в събота вечерта и неделя - дни, които предварително бяха обявени за почивни за протестиращите. Радев пък в прав текст поиска оставката на Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

А междувременно, след като вече заради скандала бе отстранен шефът на НСО Красимир Станчев, службите бяха на път да дадат и втора жертва. Борисов поиска да уволни шефа на полицията в Бургас Радослав Сотиров. Заради това, че допусна протестът на Христо Иванов в събота да бъде посрещнат от контрапротест на ДПС. Засега вътрешният министър Младен Маринов реши да го запази.

Борисов: Да не счупим държавата

11 юли, в 22,30 ч, премиерът прави изявление от дома си след призива на Радев правителството да подаде оставка. В бяла риза, отзад се вижда икона и от време на време се чува шепот - вероятно на този, който го записва.

Пазете се и не проливайте кръв! И едните, и другите, не се замеряйте. Протестирайте колкото искате, но пазете полицаите така, както те пазят вас. Виждам, че Радев не го боли, когато се пролива кръв на полицай, когато откровено се провокира. Тези полицаи имат семейства, деца, ние също. Всички страдат. Използването на езика на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата. Няма като Радев да призова тези стотици хиляди, които са гласували за ГЕРБ, да правят същото като неговите симпатизанти. Аз съм демократ, има си демократични начини да вземеш едно управление. Страх ме е единствено за полицаите, моята глава е дебела. Може да я чупите, колкото искате.

Пак на 11 юли : За ДПС и Христо Иванов и съвместното им изпълнение на химна на плажа край “Росенец”

“И какво се получи днес - огромен успех за Христо Иванов и “Да, България”, за Карадайъ и ДПС. И накрая в хор и двамата “гушнаха се”, “прегърнаха се” и казаха, че е лош кметът на Бургас, лоша е полицията, лош е ГЕРБ. Едно организирано псевдоетническо напрежение, защото после показаха как се прегръщат и се радват на успеха, че върху гърба на ГЕРБ те си направиха две прекрасни партийни събития и си вдигнаха цената и на ДПС, и на “Да, България”. Това ли беше целта? Гледал съм ги при Орешарски тези коалиции, гледал съм и тройната коалиция.”

10 юли пред МС, след влизането на България в чакалнята за еврозоната, когато полицията пази двата митинга

Искам да поздравя финансовия министър. Искам да поздравя и симпатизантите на президента Радев. Там сме, където са белите държави. От днес няма да фалираме 10, 12 и повече банки. Банковият съюз и всички ние ще контролираме това да не се случва. Ползите са големи за държавата. Цяла Европа ни се радва, в цял свят пишат - България и Хърватия влязоха в ERM2.

На този ден трябва заедно да се радваме за успехите на България. На този ден трябва да сме заедно с президента Радев, не да ни разделя полиция. Съединението прави силата. Хората в Европа няма да разберат защо в такъв хубав ден за България има митинги. Не сме заедно и затова не съм щастлив.

10 юли, след като НСО поиска да се затвори морето край “Росенец” и президентът обясни, че не е знаел за подобно писмо. Шефът на службата си подаде оставката.

След като получат това писмо, всички служби на правителството трябва да го изпълняват. Представете си Каракачанов извежда военни кораби. МВР, в лицето на Маринов, изкарва гранични катери. И какво излиза, че правителството брани имот на Доган. Добре ли са го построили и измислили? В единия ден Радев призовава НСО да правят каквото считат за правилно, на другия ден изпращат това писмо. Сутринта говорих за сценарий, ето неговото продължение. Да призова всички партии да се пазят от провокации и да не стимулират провокации. Няма по-лошо от това. Важен е и гражданският и етническият мир.

Радев: Оставка на Борисов и Гешев

11 юли, часове след като край морската вила на Ахмед Доган привърженици на ДПС и на Христо Иванов от “Да, България” запяха заедно националния химн

Опитите на премиера да прехвърли отговорността за напрежението не могат да заблудят никого, който познава ситуацията в България. Изходът от създадената ситуация е един - оставка на правителството и главния прокурор. Решението на управляващата партия да организира митинг в своя подкрепа в непосредствена близост до гражданския протест и по същото време бе целенасочена и недопустима провокация към гражданския мир. Убеден съм, че полицаите и жандармеристите занапред няма да допускат да бъдат използвани срещу своите братя и сестри.

10 юли - излиза пред протестиращите ден след влизането на прокуратурата в президентството и изземване на документи на съветниците му Пламен Узунов и Илия Милушев. Те са арестувани и освободени срещу гаранция. ДАНС им отнема достъпа до класифицирана информация. Единият е обвинен в търговия с влияние, а другият, че опитвал да причини вреда на шефа на разузнаването

Протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, на американофили и американофоби. Няма да се делим на българи и турци. Тук сме, за да поискаме честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се самовъзпроизвежда.

9 юли - излиза за първи път с вдигнат юмрук сред протестиращите часове след прокурорската визита в президентството

Българската мафия постигна невъзможното - обедини почтените хора срещу себе си. От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата.

Искам да ви припомня думи, които са мое верую от много години: “Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж.”

Не на страха, ще си върнем България! Мутри, вън!

8 юли, в изявление президентът иска да се махне охраната на Доган и депутата от ДПС Пеевски и започна спор кой в държавата ръководи НСО. Радев е принципал на службата и назначава двама от тримата, които вземат решения кой във властта е заплашен. Борисов също настоява двамата политици да останат без НСО

За съжаление, правата на гражданите и законите продължават да се погазват. Примерите са много, но когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие в държавността. В такива ситуации е критично важно институциите да поднесат истината.

Гешев: Радев се нареди до Черепа

11 юли, само минути след като президентът Румен Радев поиска главният прокурор да подаде оставка, Иван Гешев написа в туитър: С поредното си изявление срещу независимата съдебна власт, бранейки обвиняемите си сътрудници, политикът Радев се нареди до Черепа и останалите олигарси на прехода, ограбили живота на цяло поколение българи.

“Обединителят на нацията” за пореден път си позволи да наруши независимостта на съдебната власт и да окаже груб натиск върху Прокуратурата на Република България. С това си действие Радев наруши българската конституция, уреждаща разделението на властите!”.

10 юли, 14 часът, в присъствието на неговите заместници, шефовете на апелативните и окръжните прокуратури, членовете на прокурорската колегия на ВСС направи изявление:

Институцията Прокуратура на Република България бе подложена на безпрецедентен политическо-партизански натиск от президента на Република България и от обслужващи го политически формации.

Ние сме на страната на обикновените българи срещу политическата мафия и олигарсите, които унищожават бъдещето на децата и внуците ни. И не сме зависими от никого, независимо дали това са Борисов, Доган, Пеевски, Радев или някой друг.

В изявлението си на 10 юли каза още:

Ясно е, че политикът Радев и присъдружните му партии, с генезис началото на криминалния преход, искат слаба и зависима прокуратура, която да не може да защити българските граждани, а кражбите и грабежите да продължат. Радев цитира съдия Фалконе. Само че съдия Фалконе се е борил с политическата мафия, точно с тази, с която в момента се съюзява Радев! Господин Радев, съзнателно не се обръщам към него с президента Радев, трябва да даде ясен отговор на българското общество - светлина ли иска, или тъмнина в президентската институция? Единственият недосегаем човек в страната, според конституционната регламентация, е именно президентът.

10 юли, 8,10, часът в интервю по Нова тв:

“Президентът явно нещо се е объркал - най-голямата мафия във всички държави е в политиката”. Според него Радев се “катери върху гърба на прокуратурата, за да постигне някои елементарни, дребни политически успехи преди предстоящите избори”. И още: “Определям действията на президента като тъжни. Той се присъедини към редиците на атакуващите прокуратурата, поведени от Иван Костов”

“За какво да подавам оставка? За това, че си върша работата? За това, че десетки недосегаеми олигарси са в ареста или се крият в други страни? За това, че телефонните измами почти спряха?”, попита Гешев.

Химнът в общо изпълнение на Иванов и ДПС

Христо Иванов пред Би Ти Ви на 12 юли, ден след протеста в “Росенец”:

Действията на полицията бяха абсолютно излишни от гледна точка на това, което се случи, когато разкъсахме кордона и стигнахме до брега.

Когато нашите привърженици, съмишленици стигнаха там и се смесиха с хората от ДПС, се видя, че няма абсолютно никаква конфронтация. Полицейските власти умишлено ни заблуждаваха. Днес пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законно организиран протест.

Лидерът на “Да, България” каза че очаква от Бойко Борисов да му предостави всички документи за “Лукойл” и за пристанище “Росенец”. Стана ясно, че иска оставките на вътрешния министър Младен Маринов и правосъдния Данаил Кирилов.

Христо Иванов на 10 юли във фейсбук:

Отиваме на “Росенец” символично да покажем, че това е българска територия и повече няма да търпим това нещо. Не очаквах НСО да се държи като организирана престъпна група.

Те създадоха тази ситуация. Оголиха нерв на това, което всеки българин знае - в тази страна има двоен стандарт на прилагане на закона. Тези мъже отдавна са забравили, че служат на закона, на НСО, на българския флаг. Те са част от мафиотското семейство.

На Доган - заслужилия пенсионер от ДС и вероятно КГБ - “Лукойл” му отделя това парче земя. Тези неща изкарват хората на улиците. Въпросът е да превърнем желанието за промяна в политическо действие.

Трябва да бъде премахната бариерата. Следващата ни стъпка е държавният флаг да е постоянно там. Ще съберем пари и ще сложим един пилон, за да се знае, че никой този флаг няма да го тъпче.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган в “Росенец” към симпатизантите на ДПС в събота следобед: “Изключително много се гордея с вас. И за сетен път заявявам, че много ви обичам. Дълбок поклон!”

Ден по-рано почетният председател на ДПС пусна в сарая пък екип на Би Ти Ви. С условието да не го снимат им показа биодоматите, които отглежда в имението.

Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС, на същата среща със симпатизантите: Тази агресия беше символна, тази агресия беше против ДПС, защото Ахмед Доган е символът на ДПС. Ахмед Доган е лидерът на ДПС. По този начин тази агресия беше към всеки един от нас, депесарите.

За огромно съжаление виждаме, че държавата липсва. Президентът не можа да разбере какво означава институцията президент и води лични и персонални битки. Това, което се случи - да се смесят различните потоци днес, го направи изпълнителната власт, направи го жандармерията, направи го кметът на общината, който е заместник-председател на ГЕРБ. За нас това означава, че ГЕРБ го направи. Те търсиха провокацията, за да се скрият зад нас, защото има ред проблеми в страната за решаване.

В събота Манолова се появи на протеста, предвождайки десетки души, сред които бяха майките от “Системата ни убива”. Часове преди това тя се обърна към премиера Борисов с публикация във фейсбук:

Не, Борисов, тук няма разделение. Няма разделение на политици и граждани, няма разделение на десни и леви, няма разделение на възрасти, нито на етноси. Дори няма разделение на спонтанни и докарани протестиращи. Всички сме единни. Всички сме срещу модела на раздаване на порции. Всички сме срещу едноличната власт.

И опитът да ни насъскаш едни срещу други няма да се получи. Няма нищо етническо в системното крадене от народа. Вчера опита да насъскаш български граждани едни срещу други в центъра на София, днес в Росенец, а утре? Стига!

Радан Кънев, евродепутат от ЕНП/ “Демократична България”, във фейсбук, 12 юли:

Неизбежно и спешно необходимо е правителството и главният прокурор да се оттеглят.

Борисов просто не се ползва с доверието, необходимо, за да преведе обществото през здравна криза, която самият той изпусна, до степен, че половин ЕС затваря граници за българи, през тежка икономическа криза, през преговорите за Плана за възстановяване и Зелената сделка.

Радан Кънев допълва: “И протестирайте с маски!”

Бизнесменът Васил Божков, който се укрива в Думай, изразява подкрепата си към протестиращите с кратки постове във фейсбук. 12 юли, часове преди да започне четвъртият пореден протест:

Пазарлъците, заплахите и молбите на Б.М.Б. няма да го спасят. Страхът му произвежда само още лъжи, които вече не може да “изиграе” пред камера и му трябва помощ.

Възмездието идва за хунтата.

11 юли, по време на третия протест срещу управляващите

Никой вече не вярва на лъжи. Никой вече не вярва на провокации. Алтернатива винаги има. “По-голяма щета” за България - няма.

Протест докрай.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова:

Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10 г. управление. Многократно погазиха конституцията и законите. Заличиха разделението на властите. Обезсилиха институциите. Случилото се в президентството е груб акт на погазване на конституцията и върховенството на закона. Но то беше капката, която преля чашата. Протестите вече не са само в подкрепа на президента. Причините са много по-дълбоки - пагубното и корумпирано управление на мафиотско-олигархичния кръг ГЕРБ. Заявихме го преди 4 г., показвахме го с примери, противопоставяхме се с действия. На този модел на управление трябва да се сложи край. Всеки ден оставане на власт е пагубен за България. Единственият начин това да спре е оставка на правителството.

На 11 юли лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов, който тази година организира многократни протести пред НС, направи видео обращение към протестиращите във фейсбук:

Протестите срещу управлението на Борисов, което продължава вече 11 г., започнаха да ескалират в цялата страна. Започнаха да протестират и големите градове на страната. Очаква се тези протести да бъдат още по-масови. За да се опита да обуздае народната енергия, която иска възмездие за престъпленията на управляващия престъпен режим. След като правителството на Борисов бъде пратено в историята, “Възраждане” трябва да започне да представлява огромна част от българските граждани в НС. След това трябва да изкараме България от чакалнята на еврозоната. Нещата все още не са необратими. Българският лев все още е и ще продължава да бъде единственото официално разплащателно средство в страната.

Татяна Дончева, лидер на “Движение 21”, 12 юли, пред БНР:

“Случващото се в момента е добре за хората, които искат промяна и които виждат всичко зловещо в сегашната ситуация.

Тя беше създадена през последните години, като мутрите във властта ставаха все по-нагли и по-безнаказани и смятаха, че ситуацията е под пълен контрол.

Това, което според Татяна Дончева е преляло чашата, са “стъпканият национален флаг от гардовете на НСО и влизането на няколко десетки тежковъоръжени хора в президентската институция”. Дончева вижда в нахлуването “абсолютно нарушение на конституционния ред”.

Отровното трио - автор на фалшиви новини, адвокат на Иванчева и ЛиЛана и фен на Мая Манолова

“Отровното трио”, така се самонарекоха трима публично известни активисти, които свикаха първия протест в подкрепа на Румен Радев още докато прокурорите обискираха кабинетите на Пламен Узунов и Илия Милушев.

В отровното трио влизат Арман Бабикян - радиоводещ, политически пиар на различни партии и собственик на сайтове за фалшиви новини. Адвокат Николай Хаджигенов - защитник на певицата ЛиЛана. Склупторът Велислав Минеков - голям враг на Вежди Рашидов и един от поддръжниците на кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Като радиоводещ и политически пиар бе известен доскоро Арман Бабикян. Работи за СДС, когато сините печелят изборите през 1997 г. Това е и една от малкото му успешни кампании. След разпада на СДС е работил за кметските кампании във Варна на Данаил Папазов - лице на ДПС и съдружник на Ахмед Доган както и на Чавдар Трифонов. Папазов бе министър на Пламен Орешарски, а Трифонов активист на РБ. И двамата са победени от Иван Портних.

Бабикян работи дълго заедно с Мария Капон, която дефинира себе си като десен политик. Един от слуховете за голямата омраза на Бабикян към Борисов, че не са успели да убедят лидера на ГЕРБ да ги наеме за пиари.

През 2016 г. Бабикян основава сайта за фалшиви новини informiran.net, излъгал за “гръцкия остров” на премиера Бойко Борисов. Арман Бабикян плащаше хостинга на сайта, докато “24 часа” не го разкри. Практиката на този сайт е да “изпира” фалшивите новини, като ги взема от друг сайт, за който се знае, че е на Бабикян - 4udoslav.writeas.com. “Да разгромим корумпираната власт със слово (не непременно с истини)” е веруюто на блога.

Активен протестър срещу прокуратурата и главния прокурор Иван Гешев е вторият от триото Николай Хаджигенов. В момента той е защитник на осъдената на две инстанции бивша кметица на “Младост” Десислава Иванчева и на обвиняемата за злоупотреба с европари певица ЛиЛана, чието истинско име е Лиляна Деянова. Тя е сочена за близка до укриващия се в Дубай Васил Божков. Хаджигенов е роден през 1971 г., завършва право в Нов български университет.

Активен протестър и заклет враг на ГЕРБ е и скулпторът Велислав Минеков. Бил е активист на “Движение България на гражданите”. На последните местни избори обаче се обяви за горещ привърженик на кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>