В Турция: Само булката и младоженецът ще могат да танцуват на сватбата си

24.06.2020 18:42
Снимка Пиксабей

Само булката и младоженецът ще могат да танцуват на сватбата си след отварянето на ритуалните зали от следващата седмица, съобщи днес турското министерство на вътрешните работи, цитирано от ДПА.
Прегръдките и ръкуването са забранени, уточни още министерството в циркулярно писмо, изпратено до всичките 81 окръзи преди поредното облекчаване на ограниченията заради пандемията от коронавирус, влизащо в сила от 1 юли.

Семейството и приятелите могат да се наслаждават на музиката, но не могат да участват в традиционния танц Халай, при който участниците танцуват прегърнати през рамо или хванати за ръце в редица или полукръг.

Груповите снимки са забранени, но гостите могат да си направят индивидуални снимки с двойката, при условие че носят маски и стоят на безопасно разстояние.

Препоръчва се празненствата да се провеждат на открито, а позволеният брой на гостите зависи от големината на залата.
Физическата дистанция ще се поддържа чрез спазване на задължително разстояние между масите. Температурата на гостите ще се мери при влизането им.

Кината и театрите също започват работа от следващата седмица, а работното време на ресторантите и кафенетата ще бъде удължено.

Турция съобщи за първия си случай на коронавирус на 11 март, като оттогава регистрира над 190 000 заразени и 5001 смъртни случая.

Броят на новозаразените в страната нарасна от началото на юни, когато беше разрешено отварянето на кафенетата, ресторантите, парковете и други обществени места.

Други от Регион

Спипаха шестима за крадат лайка от нива в Пловдивско

Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 кг лайков цвят от землището на пловдивското село Главатар. В събота полицаи от РУ - Хисаря предприели действия по сигнал от мъж, който съобщил

Разследват 55-годишен асеновградчанин за пожар

Служители от районното управление в Асеновград изясняват причините за пожар в дървена постройка на ул. "Росица" в града, съобщиха от полицията. Сигналът е получен в 11,40 ч. в събота на телефон 112

300 лв. плаща мъж от Стамболийски, залял полицай с алкохол на гарата

Крещял и обиждал хората на мястото Нарушител на обществения ред в Стамболийски отнесе глоба в размер на 300 лв., съобщиха от полицията. Около 8,40 ч. в събота автопатрул на районното управление в

23-годишна е в болница след побой от приятеля си в Стара Загора

Момиче на 23 години е настанено в болница в Стара Загора след нанесен побой от нейния съжител нощта на събота срещу неделя. Това съобщават в официалния бюлетин на Областна дирекция на МВР

Над 100 млади танцьори участваха в концерта от пролетните празници на община "Марица" (Снимки)

Над 100 млади танцьори участваха в концерт на школата "Оренда", организиран от повод пролетните празници в община "Марица", а повече от 300 зрители ги аплодираха

>