Пиронкова сред най-атрактивните в тениса за последните 10 г.

02.06.2020 16:57

Кои са най-атрактивните тенисисти за последните 10 години? Своя класация направи специализираният сайт Tennisworld и в топ 4 попадна Цветана Пиронкова.

Пловдивчанката не е играла от "Уимбълдън" пре 2017 г., роди сина си Александър, а през март обяви, че смята да се върне в спорта. Преди това пусна и собствена марка спортно облекло. Засега плановете й за възраждане на кариерата ще почакат заради липсата на турнири, наложена от пандемията от коронавирус.

"32-годишната Пиронкова е родена на 13 септември 1987 г., а през 2014 г. в Сидни спечели единствената си титла от календара на WTA след победа над Анжелик Кербер. През 2010 г. бе полуфиналистка на "Уимбълдън", а 6 г. по-късно бе полуфиналистка в откритото на Франция. Българката определено е една от най-красивите в професионалната верига", пише в представянето на българката.

В списъка е и Даниела Хантухова. Словачката с дългите крака, които старателно бяха измервани от британските таблоиди на всеки "Уимбълдън". Позната и на българските зрители от участието си в турнира на шампионките в София. Една от последните с "Голям шлем" на смесени двойки. Полуфиналистка на Australian Open 2008 и има общо 7 титли. След края на кариерата си е тв коментатор в спортен канал.

Томи Робредо бе един от любимите на дамската публка тенисисти във веригата. Спечели 12 титли и стигна до №5 в света.

Томи Хаас бе мечтаният мъж за много жени. Кариерата му обаче бе прекъсвана от контузии, но все пак стигна до второто място в ранглистата. Има 15 титли, бе полуфиналист на "Уимбълдън" и Australian Open, а в другите два турнира от "Големият шлем" стигна 1/4-финали. Сега е директор на турнира в Индиън Уелс.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>