41-годишна прелетя със 142 км/ч в Пловдив, 531 глобени за висока скорост

25.05.2020 09:44 24 часа Пловдив онлайн
Рекордът на 41-годишната шофьорка в Пловдив.

21-годишен от Маноле без книжка предложил подкуп на полицаи

41-годишна подобри рекорда за шофиране с превишена скорост в Пловдив. Тя е засечена да лети из града със 142 км/ час, съобщи полицията. В рамките на града са установени 20 водачи да профучават с над 100 км/ч. Друг рекордьор е засечен да хвърчи със 137 км/ч при ограничение от 60 км. За превишена скорост са глобени 531 водачи.

Полицията установи 1361 нарушения и образува 20 бързи производства за криминални престъпления в рамките на специализираната операция по засилен контрол на водачи на автомобили в Пловдивска област само за 24 часа.

Участиеса взели служители на районните управление и на секторите "Специализирани полицейски сили" и " Пътна полиция". В хода на операцията са проверени 1825 автомобила и 2150 лица. Съставени са 340 акта за установяване на административно нарушение, а наложените глоби по фиш са 870 броя.

Петима шофьори са хванати да карат след употребата на наркотични вещества. Тестът с техническо средство за употреба на алкохол е отчел, че 6 от водачите са седнали зад волана след употреба на алкохол над 1.2 промила.

25 от проверените са били неправоспособни. 21- годишен от село Маноле е задържан, след като проверяващите установили, че няма книжка, а за да избегне санкцията, предложил на полицаите подкуп.
За управление на превозни средства без обезопасителен колан са санкционирани 197 водачи.

При проверките на мотоциклетисти са констатирани 13 лица, които не са използвали обезопасителни каски, а 8 водачи са имали неплатени глоби, на които са отнети свидетелствата за управление. С нередовни документи са били 140 души.

24 от автомобилите са били без застраховка гражданска отговорност. 10 от шофьорите са извършили нарушения, като говорили по телефона си по време на движение. Санкционирани са 9 водачи на МПС, преминали на червен сигнал на светофарна уредба.
34 от проверените лица са извършили нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци, маркировка и светлинна сигнализация. От движение са спрени 6 превозни средства, Констатирани са 292 бр други нарушения по Закона за движение по пътищата.
Образувани са 20 бързи производства срещу извършители на криминални престъпления, извършени на територията на ОДМВР Пловдив. Установено е и лице, обявено за общодържавно издирване.Служителите на реда са образували и две предварителни проверки за управление на МПС без регистрация.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>