Кметове търсят пари за рушащото се училище в Кадиево

07.05.2020 15:38 24 часа Пловдив онлайн
Павел Михайлов, Владимир Маринов и Лиляна Петрова разгледаха падащите повредените тавани на училището.

30 рози и други видове цвята засадиха пред училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Кадиево. В пролетната акция по озеленяване се включиха с личен пример кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и неговият заместник Владимир Маринов.

Цветните композиции ще украсят зелената площ върху тротоара алея пред местното учебно заведение.

„Така ще подобрим околното пространство и ще възпитаваме децата си в красота и грижа за природата”, коментира инициативата Павел Михайлов.

„Обещах , че ще направя Кадиево зелено и цветно. И не ви подведох, каза Лиляна Петрова, кмет на селото.

„Надявам се, че ще ги опазим и няма да позволим да бъдат унищожени”, призова и Владимир Маринов, заместник –кмет на община „Родопи”.

Преди това тримата общински ръководители огледаха училището, което се нуждае от спешен ремонт и саниране на сградата. Покривът тече, а мазилката от тавана пада и по чудо няма пострадали деца или персонал.

Училището е средищно, в него учат 66 деца от трите населени места – Кадиево, Оризари и Златитрап.

„Ще направим всичко възможно да включим учебното заведение по програма за енергийна ефективност”, обеща кметът Павел Михайлов. В бюджета на общината тази година за селото са заложени средства за ремонт на улица ”Четвърта”, която е в много тежко състояние, пари има и за здравната служба.

В окаяно състояние само преди време е била и около 100- метрова отсечка от пътната инфраструктура на Кадиево. Иван Коритаров оправил улицата за своя сметка, като инвестицията в момента възлиза на 25 хиляди лева. Преди ремонта улицата се наводнявала при всеки дъжд, а водата влизала в дворовете на хората.

„Ключът за решаването на проблемите е като работим заедно”, каза Иван Коритаров, който лично разходи кметът и неговия заместник по вече чакълираната отсечка.

Той се ангажира да поеме и поддръжката на стадиона в Кадиево, както и зелените площи в двора на детската градина и училището и поиска общината да отпусне единствено средства за закупуване на техника за косене.

„Хората имат идеи за това как да направят селото си по-привлекателно за живеене. И са готови да съдействат за изпълнението им, което ме радва”, коментира Павел Михайлов. Кметът на „Родопи” и заместникъj му Владимир Маринов заявиха, че ще работят нуждите на хората да бъдат удовлетворени.

Други от Регион

Вижте всички кандидати за депутати от 17-и МИР – Пловдив-област

Общо 327 претенденти от 31 партии и коалиции се борят за гласа на избирателя в Пловдивска област, сочат окончателните данни от регистрацията в ЦИК. 17-и многомандатен избирателен район изпраща в

След 9 г. осъдиха служителка на мобилен оператор в Първомай, присвоила над 70 хил. лв.

Като супервайзор подписвала вместо клиенти договори за лизинг 1 година условно с изпитателен срок от 36 месеца е присъдата на бивша служителка в офис на мобилен оператор в Първомай

Лекари в Пловдив се борят за живота на блъснато в Сопот момиче: Рискът не е отминал

В клиниката по анестезиология и интензивно лечение е настанено момичето, което беше блъснато тази сутрин от 18-годишна шофьорка в Сопот, съобщиха от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

Спират временно мотрисите до Хисаря, возят с автобуси от Калояново до курорта

Категорично жп линията по това направление няма да се закрива, категорични са от БДЖ С влак от Пловдив до Хисаря няма да може да се стига директно, а ще има прехвърляне в автобуси от Калояново до

Млада жена пострада при верижна катастрофа в Иганово

Верижна катастрофа е станала около 15,40 ч. вчера в карловското село Иганово. По първоначални данни лек автомобил „Мерцедес" настига и блъска спрял автомобил „Киа"

>