Фризьорките му намериха цаката - тръгнаха по домовете (снимки)

22.03.2020 18:00 Радко Паунов
Най-напред подстрига Мирела в банята.
Докато чакаше с боя на главата, домакинята предложи тестени изделия - тиганици със сладко от диви ягоди и овче кисело мляко.

Фризьорските салони са затворени от седмица, но не и фризьорките. Те бързо се ориентираха и вече обслужват по домовете.

"Ако не работя, няма как да си платя наема на студиото", казва Петрана Вранкова, докато подстригва и боядисва поредната си клиентка.

Тя пристигна точно в уречения час в неделя с "пълно бойно снаряжение". От раницата извади ножици, бои, четки, сешоар, гребени, престилки и всичко необходимо. Преди това е била на друг адрес - правила е прическа на зъболекарка и е подстригала съпруга й в жилището им.

Стоматоложката разказала, че тя и колегите й се чудят как да обслужват пациентите си в дните на извънредни мерки. Имала такива с арсен в зъбите, който трябва да се махне. Звъняла в РЗИ да иска разрешение. След като Пепа я разкрасила, фризьорката си тръгнала  с подаръци - 10 броя предпазни маски и подправка за салата.

Следващата й клиентка Мирела Василева не крие радостта си от домашното посещение на Вранкова. "Умирах от ужас как ще се появя в понеделник на работа. Корените на косата ми прораснаха и спешно се нуждаеха от боя. А това е съпроводено с професионално подстригване, боядисване и изсушаване. Щом разбрах, че Пепа се отзовава вкъщи, веднага я извиках", разказа Василева.

Разкрасяването й се осъществи в две помещения на апартамента й. Най-напред в банята я подстригаха. А самото боядисване се извърши във всекидневната. На масата, където семейството й се храни, Пепа нареди бои и четки. И започна поредната процедура. Най-напред я намаза с черна боя, а кичурите надолу - с лилава.

"Работя в полеви условия, но принудата какво не прави. Десетки редовни клиенти ми звънят и се молят", разказа фризьорката. Докато боядисваше Мирела, по телевизора слушаха извънредното изявление на премиера Бойко Борисов, провокирано от поредното вето на президента.

"Много е прав министър-председателят. Напълно го подкрепяме", бяха единодушни двете. И в същото време се питаха кога ще приключи извънредното положение. "Не се живее под домашен арест, но трябва да спазваме мерките", казаха двете.

Боядисването приключи, но по челото на Василева останаха следи. Фризьорката се затюхка, че не е взела препарат. "Момент, дай ми мокри кърпички и пепел от цигара", рече Пепа. И за нула време почисти боята от лицето на клиентката си. "Това е новост, ще знам вече", каза Мирела.

След час престой, последва измиване и изсушаване. Докато чакаха - пиха кафе и се черпиха с тиганици, приготвени от гостоприемната клиентка. За разкош към тестените изделия тя предложи сладко от диви ягоди и овче кисело мляко.

През това време пристигна братовчедът на Василева. Щом видя, че има фризьорка в дома на своята роднина, моментално поиска и него да го подстрижат. Пепа не отказа. Бързо извади машинката и го мина, а след това го изми.

"Следващият месец, ако още не е отменено извънредното положение - отново у дома", заръча й Василева. 

Други от Новина в снимка

Борис, кучето на кмета на Цалапица, стана световен шампион в Загреб

Ивайло Данаилов, кмет на пловдивското село Цалапица, е на седмото небе, тъй като кучето му Борис стана световен шампион. Първенството се проведе в Загреб и в него участваха 25 000 претенденти от 400

“Още хубави!” - Орлин Горанов и Иван Лечев заедно в казармата и не са мръднали

Орлин Горанов си припомни времето, прекарано в казармата, като пусна снимка в социалните мрежи. На нея той е с друга музикална звезда - Иван Лечев. “Сашо, моя милост и страхотният Иван Лечев

Великденски яйца, изрисувани от деца, ще красят столичния бул. "Македония" (Галерия)

Столичният булевард "Македония" осъмна с нова украса, направена специално за Великден. Тя е изработена от деца от градините и училищата в столичния район "Красно село"

Ивет Лалова и бебето се прибраха вкъщи, вижте го (Видео)

Ивет Лалова и бебето се прибраха вкъщи. Щастливата майка сподели кратко видео в инстаграм профила си от прибирането.  Съпругът й Симоне шофира колата, а тя и малкият Тиаго се возят на задната седалка

Гледките на 4-те сезона: Ухание на пролет

"Ухание на пролет" е озаглавила красивия си кадър Мирела Тортуманова. Снимката е на поле с рапица от с. Доброглед, област Варна. Снимката й вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни

>