"Ботев" и Локо се разминаха на полуфиналите за купата

10.03.2020 18:45 Митя Иванов

"Ботев" и "Локомотив" (Пд) няма да се срещнат в полуфиналите от турнира за купата на България. Пловдивските грандове, които играха финал преди година в надпреварата, сега отново се разминаха в тази фаза. Така "канарчетата" и "черно-белите" ще могат отново да излязат  един срещу друг в спор за трофея и през настоящия сезон, ако спечелят сблъсъците си съответно срещу ЦСКА-София и "Левски".

 Жребият за полуфиналите определи и двата пловдивски тима са домакини в първите срещи.

"Ботев" отново да срещне "армейците" на полуфиналите, след като двата тима се изправят един срещу друг на тази фаза от турнира за втора поредна година. През 2019 година жълто-черните победиха с 3:2 в първия мач в "Коматево", а на реванша на "Армията" измъкнаха 3:3 с гол на Кристиан Димитров в 88-та минута. Така те се класираха за финала. Там "канарчетата" отстъпиха на Локомотив (Пд) с 0:1.

Носителят на трофея - "Локомотив" пък ще трябва да се справя с "Левски", който вече им е "ял попарата" през този шампионат. 

При тегленето на двойките днес класиралите се четири отбора определиха двете двойки с пълен жребий.

Победителите се излъчват по системата на отстраняване в две футболни срещи, съгласно условията на член 19, ал. 2, 3, 4 и 5 на Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС.

Домакин на първата среща е отборът, изтеглен първи при жребия. Първите мачове ще се играят на 7-9 април, а реваншите са на 21-23 април 2020 година.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>